Σελίδες

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Αντιδήμαρχος Φοινικαίων, Ζήσος Λούτσης, Γραμματέας της Εκτελ. Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης

Ο Αντιδήμαρχος Φοινικαίων, Ζήσος Λούτσης, Γραμματέας της Εκτελ. Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης
Το Φθινόπωρο 2001 δημιουργήθηκε το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, μετά από πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδας, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Ευρώπης και με την ενεργό υποστήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το Δίκτυο αυτό είναι ένας θεσμός στον οποίο συμμετέχουν οι απόδημοι Έλληνες της Ευρώπης που εκλέγονται και δραστηριοποιούνται στις τοπικές ή περιφερειακές διοικήσεις των τόπων κατοικίας τους.
Στόχος του Δικτύου ν’ αποτελέσει ένα επί πλέον χώρο διαλόγου και ανάληψης πρωτοβουλιών. Για την ανάπτυξη ενός σταθερού δικτύου επικοινωνίας ανάμεσα στους ελληνικής καταγωγής αιρετούς των διαφόρων χωρών της Ευρώπης. 
Στην ενθάρρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις Αυτοδιοικήσεις της Ελλάδος και των άλλων χωρών της Ευρώπης με στόχο την προώθηση κοινών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ανάδειξη του Ευρωπαϊκού πνεύματος και πολιτισμού στο οποίο η συμβολή της Ελλάδας είναι ξεχωριστή.
Συμμετέχουν πάνω από 250 Έλληνες εκλεγμένοι στις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές των κρατών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.
Το Νοέμβριο του 2008, διοργανώθηκε η τέταρτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Δικτύου κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τη Λειτουργία του και τον Προγραμματισμό των δράσεων του κατά τη τριετία 2009-2011 και εκλέχθηκε η 4η Συντονιστική Επιτροπή του.
Η πρόσφατη συνεδρίαση  του Δικτύου ήταν αυτή της 15ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου κος Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κος Μιχάλης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κος Συμεών Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος Νίκος Φωτίου και ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κος Σωκράτης Σαμαράς.
Η συνεδρίαση εξέλεξε την νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου με:
Πρόεδρος: Ζαχαράκη Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Solingen – Γερμανία (πρώτη γυναίκα Πρόεδρος)
Α΄ αντιπρόεδρος: Τζίτζιος Ιωάννης, μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας
Β΄ αντιπρόεδρος: Κοντορίνης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Solna – Σουηδία
Γραμματέας: Λούτσης Ζήσος, Αντιδήμαρχος, Δήμος Φοινικαίων – Αλβανία
Ταμίας: Παπάζογλου Αργύριος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος Burscheid – Γερμανία.
Παράλληλα ορίστηκαν και οι συντονιστές των Θεματικών επιτροπών του Δικτύου.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.