Σελίδες

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η σκέψη ενός Βορειοηπειρώτη για το θέμα της απογραφής και της αφαιρέσεις της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά


Μετά τον μεγάλο ντόρο που προκάλεσε η απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την αντισυνταγματικότητα του όρου εθνικότητα ( kombesi ) στα Αλβανικά δημόσια έγγραφα έχουμε και την δημοσίευση της
Η απόφαση 52 με ημερομηνία δημοσίευσης 1/12/2011 μεταξύ των άλλων  «αλλάζει» τον νόμο που προβλέπει ότι ο κάθε Αλβανός πολίτης μπορεί να αλλάξει την εθνικότητά του με δικαστική απόφαση. Σε αυτό ακριβώς «πάτησαν» κάποιοι Αλβανοί  και ζήτησαν από το συνταγματικό δικαστήριο να κρίνει την αντισυνταγματικότητα τις εθνικής ιδιαιτερότητας του Αλβανού πολίτη στα δημόσια έγγραφα του κράτους.

Το δικαστήριο προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση του πιάνεται μεταξύ άλλων και από τα παρακάτω
Τα προσωπικά δεδομένα
Την μη ξεκάθαρη αποδοχή του όρου εθνικότητα, σε Αλβανικό και γενικότερο επίπεδο
Την διαφορά εθνικής συνείδησης και της εθνικότητας σαν στοιχείο χαρακτηρισμού ενός πολίτη
Αν κάποιος διαβάσει την απόφαση, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι ότι αν μη τι άλλο πρόκειται για ενα καλογραμμένο κείμενο. Μέχρι εδώ η απόφαση αυτή είναι σωστή και κανείς διεθνείς οργανισμός δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει γιατί προβλέπονται όλα τα τυπικά.
Αυτο που δεν μπορούν να καταλάβουν οι άλλοι εκτός των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών είναι η ιδιαιτερότητα της Ελληνικής μειονότητας στα ορια του Αλβανικού κράτους. Το μόνο αντικειμενικό στοιχείο που ξεχωρίζει τον Αλβανό απο τον Βορειοηπειρώτη ειναι το διαφορετικό έθνος που ανήκει ο καθένας με βάση την νομικά κατοχυρωμένη εθνική ιδιαιτερότητα του. Χωρίς αυτό το στοιχείο ολοι οι Αλβανοί πολίτες γίνονται μια σούπα στην οποία τα υλικά δεν ταιριάζουν και η σούπα που θα προκύψει θα είναι άγευστη ή κακόγουστη.
Η εθνική συνείδηση του καθενός είναι κάτι διαφορετικό, αλλά στην τελευταία ίσως ευκαιρία που δόθηκε στους Βορειοηπειρώτες να το δηλώσουν, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά.
Η απαλοιφή της εθνικότητας από τα δημόσια έγγραφα σε συνδυασμό με την πρόσφατη καταστροφική αποχή απο την απογραφή δεν αφήνουν πολλές ελπίδες στην Ελληνική μειονότητα να συνεχίσει να υπάρχει όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Βλέπω τους Ελληνες της Αλβανίας να χάνονται μέσα στην Αλβανική σούπα
Ολο αυτό αποτελεί προσπάθεια του Αλβανικού εθνικισμού και κυρίως των δικών μας αυτοκαταστροφικών τάσεων. Η δημοσίευση της απόφασης άργησε μερικούς μήνες και φυσικά ισχύει από την δημοσίευσή της και οχι απο την εποχή που οι εθνοσωτήρες εκπρόσωποι μας, τρομοκρατούσαν τον κόσμο προσπαθώντας να την συνδυάσουν με την απογραφή
Το τελικό αποτέλεσμα είναι Αλβανοί στα χαρτιά και πολύ μικρότερο ποσοστό απο το πραγματικό στην απογραφή. Με απλά λόγια Αλβανοί και με τη βούλα.

από: www.bhkanapes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.