Σελίδες

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ημερίδα της ΕΕΜΜ



Στην ημερίδα του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Μειονότητα για το Μέλλον» (EEMM-MEGA), που έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, παρέστησαν εκ μέρους της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρόεδρος Μπάμπης Αποσκίτης, η υπεύθυνη γραφείου τύπου & δημοσίων σχέσεων Μανταλένα Παπαδοπούλου, και το μέλος της νεολαίας και μέλος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Έλβις Παπανικόλας, προκειμένου να ενημερωθεί  για τους καθημερινούς, χρόνιους αγώνες των συμπατριωτών μας Βορειοηπειρωτών και να συζητήσει τα αιτήματά τους. Οι εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στην κωλυσιεργία στην διαδικασία χορήγησης Ιθαγένειας, την συνταξιοδότηση του ΟΓΑ, τα ζητήματα παιδείας στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και το περιουσιακό στη Βόρειο Ήπειρο.

Το Βορειοηπειρωτικό είναι ένα από τα ουσιαστικότερα ζητήματα της χώρας, το οποίο χρήζει άμεσης προσοχής, ανάλυσης και μελέτης. Μέχρι σήμερα οι ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ανεπαρκείς με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας να υφίστανται διωγμό σε μια χώρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν μπορεί η Ελλάδα αντί να υπερασπίζεται τους Έλληνες της περιοχής να αποτελεί ακόμα και τροχοπέδη πολλές φορές στην ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων της. Από την άλλη μεριά, εάν η Αλβανία επιθυμεί να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της πορεία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και τις συμβάσεις από τις οποίες δεσμεύεται. Η καλή γειτονία εδράζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών.

Στα πλαίσια μιας κοινής και ενιαίας εθνικής στρατηγικής με γνώμονα την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των συμπατριωτών μας, η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι υπέρμαχος της πολιτιστικής αυτονομίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας σε όλα τα επίπεδα, και ειδικά στην παιδεία, στην εργασία, στο περιουσιακό ζήτημα, αλλά και στη συμμετοχή τους στο αλβανικό κράτος, και θα φροντίζει να έχει πρωτογενή και συνεχή ενημέρωση για το θέμα αλλά και να ασκεί πίεση προς κάθε εμπλεκόμενο μέρος κατά το δυνατόν. 

Η ελληνικότητά τους είναι αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη και τα δικαιώματά τους οφείλουμε να τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.