Σελίδες

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την ημερίδα του Κόμματος των Ελλήνων στην ΑθήναΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα <<Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον>> την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τα προβλήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και την παρουσίαση του Πλαισίου Αιτημάτων.

Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες αλλά και φίλοι της Βορείου Ηπείρου που κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ημερίδα στην οποία τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα με κυριότερα το ιδιοκτησιακό, την ελληνική Παιδεία, καθώς και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ομογενείς από την γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους.


Στα συγκεκριμένα θέματα αναφέρθηκε εκτενώς κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος, προτείνοντας να συγκροτηθεί από την Ελληνική Πολιτεία διακομματική επιτροπή για το Βορειοηπειρωτικό, που σε συνεργασία με τους ομογενειακούς φορείς θα συγκροτήσουν κοινή στρατηγική, την εφαρμογή της οποίας θα πρέπει να παρακολουθεί κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών με εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών.

Παρουσιάστηκε επίσης το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Αιτημάτων προς κατοχύρωση και εφαρμογή των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το οποίο θα κατατεθεί στις κυβερνήσεις Αλβανίας και Ελλάδας καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς.

Στη συνέχεια έγινε εισήγηση από τον πρώην υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ειδικό για θέματα εθνικών μειονοτήτων κύριο Ζήση Δρούβη, ο οποίος μίλησε για τις προσφυγές που έχουν πραγματοποιηθεί και μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν προς τα διεθνή φόρα, ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορα παραδείγματα εθνικών μειονοτήτων ανά την Ευρώπη, που απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα στα κράτη που ανήκουν.

Κυρίαρχο θέμα όσον αφορά τις σχέσεις Βορειοηπειρωτών – Ελληνικής Πολιτείας αποτέλεσε η απόδοση των συντάξεων του ΟΓΑ στους ηλικιωμένους με την υποχρεωτική παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, το οποίο ανέλυσε λεπτομερώς η δικηγόρος Αθηνά Πάλλη, ενώ σημαντική μνεία έγινε και στο θέμα της κωλυσιεργίας στην διαδικασία χορήγησης της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Πάνω σε αυτά τα θέματα δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους, αρκετοί από τους οποίους έθεσαν τις απορίες και τα αιτήματα τους, τα οποία κατέγραψε η κυρία Παναγιώτα Γκόβα, ως παρατηρήτρια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου <<Χρυσή Αυγή>>, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Γιάνναρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπος Καραθάνος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών Γιώργος Τρίχας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Σταύρος Βιτάλης, ο πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης,
πρόεδροι και εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων και άλλων φορέων.
Δελτίο τύπου  EEMM-MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.