Σελίδες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Με επικεφαλής το μέλος του προεδρείου και δημοτικό σύμβουλο τον Αγ. Σαράντα κ. Νίκο Κούρο συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Σώμα των Συμβούλων του Κόμματος των Ελλήνων


Συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Σώμα των Συμβούλων του Κόμματος των Ελλήνων

243Την Κυριακή που πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Ντερμίσι συνάντηση με τους δημοτικούς και επαρχιακούς συμβούλους του Κόμματος των Ελλήνων  στην Περιφέρεια της Αυλώνας για να συγκροτηθούν σε σώμα και να προσδιορίσουν από κοινού τη στρατηγική παρέμβασης σε κάθε τοπικό συλλογικό όργανο ώστε να αποτραπούν οι περιπτώσεις αυθαιρεσίας και αυταρχισμού των δημοτικών αρχών και να υπάρχει διαφάνεια τη λειτουργία και τη δράση τους. Στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζήσος Λούτσης και τα μέλη του προεδρείου κ. Νίκος Κούρης, Πέτρος Μπερέτης και Ρολάνδος Βασίλης.

Την έναρξη της δραστηριότητας έκανε ο σύμβουλος του Κόμματος στο Δήμο των Αγίων Σαράντα και μέλος του προεδρείου κ. Νίκος Κούρης, ο οποίος τόνισε ότι "στην αγωνιστική πορεία του κόμματος οι σύμβουλοι έχουν απάνω τους τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες που αντιπροσωπεύουν, είναι οι βουλευτές των μικρών κοινοβουλίων και δεν πρέπει να αρκούνται μόνο με την παρουσία τους στα συμβούλια, αλλά να προσφέρουν θετικά για τους πολίτες και να υψώνουν τη φωνή τους για κάθε αδικία ή κατάχρηση που γίνεται από την τοπική εξουσία. Στην παρούσα κατάσταση, ο ρόλος μας είναι μεγαλύτερος, γιατί παρατηρούμε ότι σε ορισμένες επαρχίες οι έπαρχοι υποβαθμίζουν το ρόλο του επαρχιακού συμβουλίου, εκβιάζουν τους σύμβουλους ή τους εξαγοράζουν. Εμείς δεν πρέπει να γίνουμε πιόνια κανενός έπαρχου ή δημάρχου όταν εκείνος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών, όταν μεροληπτεί, όταν ξεπουλάει την κοινή περιουσία…".
Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Κίτσιος, τόνισε ότι "Το Κόμμα μας είναι πάντα δίπλα στους ΄Ελληνες και θα θέλαμε, εσείς οι σύμβουλοι να πρωτοστατήσετε στον αγώνα για την επίλυση προβλημάτων. Κανείς από εσάς δεν έχει το δικαίωμα να σιωπήσει ή να αδιαφορήσει μπροστά σε καταχρηστικές συμπεριφορές έπαρχων ή υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βεβαίως θα στηρίξουμε   ανεπιφύλακτα θετικές πρωτοβουλίες για το καλό του τόπου μας και όταν ο έπαρχος ανήκει σε άλλη παράταξη, αλλά δυστυχώς η παρούσα κατάσταση δε μας εμπνέει τέτοιες περιπτώσεις. Πέρασε περίπου 1,5 χρόνος από την ημέρα των εκλογών και η κατάσταση στον τόπο μας χειροτερεύει. Οι έπαρχοι λειτουργούν πελατειακά, τρομοκρατούν καθημερινά τους πολίτες που δεν τους στήριξαν στις εκλογές, μερικοί πουλούν τη γης των χωριών μας, άλλοι νοικιάζουν μόνον στους δικούς τους τις λιβαδικές εκτάσεις και άλλοι  σπαταλούν τον προϋπολογισμό ανταμείβοντας με θέσεις εργασίας και άλλα ανταλλάγματα πρόσωπα που έβαλαν το χεράκι τους να παραποιηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Φέρνουμε κάθε μέρα στη δημοσιότητα χειροπιαστά επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν το χαμηλό επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανευθυνότητα της και θα εξακολουθήσουμε να στιγματίσουμε με τη βοήθεια σας, κύριοι σύμβουλοι, κάθε προσπάθεια της εξουσίας να σας αποστομώσει… Είναι απαραίτητο να έχουμε επικοινωνία μεταξύ μας σε καθημερινή βάση, γιατί εσείς γνωρίζεται καλύτερα τα προβλήματα, να συσκεπτόμαστε, να συζητούμε και να παίρνουμε από κοινού αποφάσεις. Στα συμβούλια που συμμετέχετε ασκείστε το ρόλο σας όπως τον παρέχει ο νόμος. Όποιος δεν αντέχει σ' αυτό τον αγώνα ας ανοίξει τη γωνιά σε άλλον. Εκείνοι που μπήκαν στον κόπο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και μόνο, στο κόμμα μας δεν έχουν θέση… "
Από τις πολλές συζητήσεις που έκαναν οι σύμβουλοι προέκυψε ότι είναι απαραίτητο οι αιρετοί σύμβουλοι  να γνωρίζουν τις αρμοδιότητές τους, να γνωρίζουν τον βασικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορούν να αντιμετωπίσουν και νομικά τα προβλήματα. Γι' αυτό αποφασίστηκε ώστε κάθε μήνα, να διεξάγονται διαβουλεύσεις με έμπειρους στην τοπική διοίκηση και από κάθε επαρχία ή δήμο να μεταφέρονται υποχρεωτικά στην ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων τα κείμενα και τα σχέδια αποφάσεων που επρόκειτο να συζητηθούν.
Για την καλύτερη λειτουργία του σώματος των συμβούλων και βάσει του Καταστατικού του Κόμματος συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Σώμα των Συμβούλων του Κόμματος των Ελλήνων επικεφαλής του οποίου ορίστηκε ομόφωνα ο κ. Νίκος Κούρης, ενώ σε κάθε επαρχία  ορίστηκε από ένας υπεύθυνος για τη δικτύωση και αλληλοενημέρωση. Στην επαρχία Μεσοποτάμου ο κύριος Σταύρος Τσέκος, στην επαρχία Φοινίκης η κυρία Κατερίνα Θόδωρη, στην επαρχία Λιβαδειάς ο κύριος Σταύρος Παπάς, στην επαρχία Δίβρης ο κύριος Θεόδωρος Παπάς, στην επαρχία Αλύκου ο κύριος Αχιλλέας Στέργιος και στην επαρχία της Τζάρας ο κύριος Σωτήρης Τάχος.
Μετά από δύο εβδομάδες το σώμα των Συμβούλων θα συνέλθει για να κάνει την πρώτη επίσημη ενημέρωση προς το κοινό για τα προβλήματα που θα συλλέξει ο κάθε σύμβουλος στην επαρχία του σχετικά με όλα τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Εντωμεταξύ αποφασίστηκε να ενισχυθεί από τους σύμβουλους το ταμείο του κόμματος για την έκδοση της εφημερίδας, τη λειτουργία των γραφείων και για τη διεξαγωγή σημαντικών πολιτικών δραστηριοτήτων στους ΄Αγιους Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο, στα Τίρανα και στην Αθήνα.
                                                                                              Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.