Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA καταδικάζει τον εθνικισμό που εκδηλώνεται στις κρατικές υπηρεσίες


281Το Κόμμα των Ελλήνων εκφράζει για μία ακόμη φορά την έντονη ανησυχία του για την  λοξοδρόμηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις αρχές του και την επίδοση τους σε έναν ανιστόρητο, άγριο και επικίνδυνο εθνικισμό.Ένας εθνικισμός που στηρίζεται - αν όχι εξ’ ολοκλήρου - εν μέρη στον ανθελληνισμό, όπως ήταν φυσικό θα είχε τον αντίκτυπο του και στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Είμαστε μάρτυρες καθημερινών περιστατικών όπου συμπατριώτες μας έπεσαν θύματα διακρίσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω της εθνικής τους καταγωγής.
 - Η μανιώδης επίθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών κατά τωνκατοίκων της Λύβενας που προσπαθούν να προστατεύσουν το χωριό τους απότην οικολογική καταστροφή, δεν καταλύει μόνο την έννοια του κράτους δικαίου αλλά αποδεικνύει και τον ανθελληνισμό που φώλιασε μέσα στις  προαναφερόμενες αρχές αφού απευθυνόμενοι στους κατοίκους του ελληνικού μειονοτικού χωριού Λύβενα τους έλεγαν πως «αν δε σας αρέσει εδώ ναπάτε στην Ελλάδα».

- Στο χωριό Κώσταρι, η χρόνια διαμάχη των κατοίκων με τους καταπατητές των λιβαδιών τους δεν περιορίζεται μόνο στις διεφθαρμένες δικαστικέ ςαίθουσες της Αλβανίας. Οι πλαστογράφοι - ψευτοϊδιοκτήτες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους με ριπές από πυροβόλα όπλα από το βουνό με κατεύθυνση προς το ελληνικό μειονοτικό χωριό. Όταν ο πρόεδρος του
Κώσταρι Σταυρος Τσέκος θέλησε να ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας  του Δελβίνου, τα όργανα της τάξης κάλεσαν τον καταπατητή των περιουσιών του χωριού Kastriot Meta για να χειροδικήσει εναντίον του μέσα στο διοικητήριο και οι αστυνομκοί όχι μόνο δεν τον συνέλαβε αλλά  συμπεριφέρονταν σαν να ήταν υπάλληλοι του.

Ο προϊστάμενος εγκλημάτων τον... παρακάλεσε (!!!) να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους λέγοντας του ακόμα πως «αν ήθελες να καθαρίσειςμόνος σου, θα σκότωνες πέντε-έξι και εμείς τώρα θα περισυλλέγαμε τα πτώματα»...

Τα δύο προαναφερόμενα περιστατικά και πολλά άλλα δεν είναι άσχετα με τον ανθελληνικό εθνικισμό που κατέκλεισε τον κάθε δημόσιο χώρο, από τον μικρότερο μέχρι τον ανώτερο.

Η πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι μονόδρομος για την Αλβανία,αυτές οι πρακτικές όμως το μόνο που κάνουν είναι να μας γυρίζουν πολύ πίσω.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι το πιο νομοταγές τμήμα του αλβανικού κράτους και όχι μόνο δεν αποτέλεσε πρόβλημα αλλά ήταν κα ισυνεχίζει να είναι παράγοντας συμβίωσης, ανάπτυξης και ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Κάνουμε έκκληση στην αλβανική κυβέρνηση, στην μητέρα Ελλάδα, στους εκπροσώπους ξένων χωρών και διεθνών φορέων στα Τίρανα και στην υγιώς σκεπτόμενη αλβανική κοινωνία να προβάλουν αντίσταση στον μαύρο ολοκληρωτισμό που όπως φαίνεται θέλει να διαδεχτεί τον κόκκινο του Ενβερ Χότζα.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                       Άγιοι Σαράντα 14.12.2012  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.