Σελίδες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός γιορτάζει ένα χρόνο από την... προσφυγή του Ντούλε στο ΕΔΑΔ κατά της Αλβανίας για την κατάργηση της εθνικότητα στα ληξιαρχεία!

Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε τις μεγάλες υποσχέσεις που δίνει ο μεγάλος αρχηγός σύντροφος Βαγγέλης τιμάμε την πρώτη επέτειο από την ανακήρυξη της πρόθεσης του προέδρου του ΚΕΑΔ να οδηγήσει το αλβανικό κρατος στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την απαλοιφή του όρου "εθνικότητα" από τα πιστοποιητικά των ληξιαρχείων.

Διαβάστε τι έγραφε στις 9 Δεκεμβρίου 2011 το προπαγανδιστικό ντουλικό μπλογκ zeri i dropullit:

 

Το ΚΕΑΔ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ακύρωση της απόφασης του Σ.Δ της Αλβανίας



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες. Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η προ ημερών ανακοίνωση της απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, κατά την οποία ο αναγραφόμενος όρος «εθνικότητα» στα ληξιαρχεία έρχεται σε αντίθεση με το αλβανικό σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε ρητά πως το ΚΕΑΔ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Επίσης ο κ. Ντούλες σημείωσε πως «ήταν μια απόφαση επηρεασμένη έντονα από μια ψευτο-εθνικιστική πνοή, η απόφαση αυτή  είναι ένα αυτογκόλ για τα εθνικά συμφέροντα της Αλβανίας».


Ωστόσο κατά τη συνέντευξη ο Ντούλες ρωτήθηκε και για τα όσα γράφτηκαν στον αλβανικό τύπο σχετικά με δηλώσεις της Μπακογιάννη και του δημποσιογράφου Σ. Λυγερού πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την υφαλοκρηπίδα επηρέστηκε από τουρκικά κέντρα. Ως προς αυτό ο Ντούλες απάντησε πως «επιθυμώ να επαναλάβω για άλλη μια φορά ακριβώς εκείνα τα στοιχεία επικίνδυνων επιρροών και μιας συστηματικής ολίσθησης  του Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Να σημειώσουμε ακόμα πως προ ημερών ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου κ. Φεχμί Αμνπντίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητα ή το νόμο, δήλωσε πως η απόφαση » ήταν από τις πιο πατριωτικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός πως στη νομική ορολογία δεν μπορεί να έχει πατριωτικές αποφάσεις.»

 
Μα γιατί καταργήθηκε το βίντεο που ο αρχηγός έδινε την ιστορική συνέντευξη τύπου; 
τι κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.