Σελίδες

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δημήτρη Κίκη: Δεν συμμαχούμε με το ΜΕΓΑ γιατί είναι "μπερισικό"... αλλά δεν αποκλείουμε ενδεχόμενη συμμαχία με τον ίδιο τον Μπερίσα!

Ο κουμουνιστοθρεμένος "πατριώτης" Δημήτρη Κίκη, που ήταν πάντα μέσα στα πράγματα τόσο επί Χότζα όσο και επί Μπερίσα, έχει μεγάλα κέφια και δεν τα κρύβει. Λογικό είναι αφού τόσο καιρό ήταν άφαντος και τώρα που αναστήθηκε σαν άλλος Λάζαρος σαν αρθρογράφος λαλάει για τα καλά, μιας και του έλειψε η μάχιμη στρατευμένη δημοσιογραφία.

Μάλιστα μπήκε στον κόπο να απαντήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Θεός να την κάνει απάντηση δηλαδή, γιατί επαναλάμβανε τα ίδια και δεν μας είπε ποτέ αυτός που πιάνει στο στόμα του τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σεβαστιανό, για να καπηλεύεται το όνομα του, τι στην ευχή έκανε τόσα χρόνια ως ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας όλα αυτά τα χρόνια που να ταυτίζεται με τους αγώνες του Δεσπότη. Έχει το θράσος να αναφέρεται κάθε τόσο στα άρθρα του στο "Πρωτόκολλο της Κέρκυρας" και γενικότερα την ένδοξη ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, πουλώντας πατριωτισμό της πένας, αλλά 20 χρόνια τώρα, περιμένουμε να δούμε μία κίνηση από τον ίδιο και από την κλίκα που τόσο πιστά υπηρετεί που είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Με τα άρθρα του 

Φυσικά απάντηση ούτε πήραμε ούτε πρόκειται να πάρουμε για τον απλούστατο λόγο ότι ο Κίκη είναι κομμάτι μίας αλβανόδουλης κλίκας (Β. Ντούλε, Γ. Γιάννη, Β. Ζαφειράτη, Ο. Μπέτση) που από τότε που ξεφορτώθηκαν τους πέντε της Ομόνοιας μετά το 1994, ΟΥΔΕΝ έχουν πράξει υπέρ των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, παρά μόνο καμιά φορά πουλάνε ανέξοδο πατριωτισμό μέσα από την ανέξοδη συνθηματολογία και τα λεκτικά πυροτεχνήματα, όταν η αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται στη δίνη κάποιου σκανδάλου έτσι ώστε να της δώσει τον απαραίτητο αντιπερισπασμό από την κοινή γνώμη. Όταν δεν είναι και περίοδος προεκλογική τότε τα παλικάρια μας, οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι, είναι έτοιμοι να πάρουν τα βουνά με τα καριοφίλια και τη σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου...

Ο κ. Κίκη λοιπόν μας κατηγόρησε για "κομουνιστικές τακτικές και πράξεις". Γελάει ο μύξας τον σάλιαρη δηλαδή! Μας το παίζει και θύμα ο ευνοημένος του εκάστοτε αλβανικού κατεστημένου!


Αλλά ας περάσουμε στις τελευταίες τοποθετήσεις του, καινούριας σοδειάς, που έγραψε ο κόκκινος δάσκαλος.  Σε άρθρο του με τίτλο "Πιθανή συνεργασία του συνδυασμού ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ με MEGA, παγίδα εξόντωσης του ΚΕΑΔ" καταφέρεται και πάλι κατά του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΑ με θέσεις παντελώς συκοφαντικές και εμετικές. 
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να είναι κι αλλιώς οι θέσεις του, δηλαδή να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αλλά είπαμε οποιοσδήποτε δεν προσκυνά τον Ενβέρ Ντούλε είναι προδότης! Κατά τ' άλλα εμάς κατηγορεί για πρακτικές κουμουνισμού το ιδεολογικό τέκνο του τζάτζη Ενβέρη!

Για να στηρίξει την κουμουνιστική κλίκα του Ντούλε λοιπόν ο Qiqi και να λασπολογήσει κατά του κόμματος των Ελλήνων γράφει:

Πρώτο, το MEGA ιδρύθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα ως αντίβαρο του συνδυασμού ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, επειδή στις εκλογές του 2009 έφυγαν από τη συμμαχία του Δ.Κ..
Δεύτερο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τόσο τα ιδρυτικά στελέχη όσο και τα στελέχη των οργάνων του είναι στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και δεμένα πίσω από το άρμα του Σπούρου Ξέρρα στο Αργυρόκαστρο και του Κώστα Μπάρκα στους Αγ. Σαράντα.
Τρίτο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία και στις τοπικές εκλογές, παρά την ιδιαιτερότητα που έχουν οι εκλογές αυτές όσον αφορά τα πρόσωπα κτλ. ψήφισαν το Δ.Κ.
Τέταρτο, τα στελέχη του και οι “αναλυτές” του βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σπετίμ Ιντρίζι των Τσάμηδων κατά του Ντούλε και του ΚΕΑΔ.

Επίσης γράφει ότι "οι οπαδοί του MEGA στους Άγιους Σαράντα θα ψηφίσουν σίγουρα τον υποψήφιο του Δ.Κ." και "οι οπαδοί και τα στελέχη του MEGA γλείφουν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Ξέρρα, χωρίς καμιά αμφιβολία θα ψηφίσουν το Δ.Κ."
Τότε πολύ εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: αν ισχύουν έστω και στο 1/10 τα όσα γράφει ο κονδυλοφόρος Qiqi, γιατί όλοι αυτοί οι "μπερισικοί" είναι στο Κόμμα ΕΕΜΜ - ΜΕΓΚΑ και το κρατάν ζωντανό με αγώνες και θυσίες και δεν είναι κατευθείαν στο ΔΚ;;;
 
Είναι κάποια ερωτήματα που έχουν ξανατεθεί αλλά ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρουμε απάντηση: 
Αφού λοιπόν η ΕΕΜΜ είναι κόμμα "μπερισικό", στις δημοτικές εκλογές του 2011:

- Γιατί το ΔΚ κατέβασε στον Δήμο Χιμάρας και στην Επαρχία Αλύκου δικούς του υποψηφίους και δεν στήριξε αυτούς του κόμματος των Ελλήνων;
- Γιατί το ΔΚ υποστήριξε στην Επαρχία Μεσοποτάμου τον "ανεξάρτητο" Μ. Μποζιώρη κι όχι τον υποψήφιο του;
- Γιατί στις Επαρχίες Άνω Δρόπολης και Λιβαδειάς τα στελέχη του ΔΚ υποστήριξαν τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ κι όχι της ΕΕΜΜ;
- Γιατί το αλβανικό κράτος έκλεψε δύο φόρες τη νίκη από τον υποψήφιο των Ελλήνων Ζήσο Λούτση στην Επαρχία Φοινίκης;
- Γιατί το Κόμμα των Ελλήνων, δεν έλαβε ποτέ την μικρή έστω επιχορήγηση που δικαιούται από το αλβανικό κράτος;
  
Προφανώς οι "αναλυτές" τύπου Qiqi και Zeri i Dropullit μάλλον απευθύνονται σε άσχετους με την πραγματικότητα που μπορούν να τους πιστέψουν ή υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών. 

Και επειδή ο ενβεροδιδάσκαλος Qiqi έχει το θράσος να λέει ότι: "τα στελέχη του και οι “αναλυτές” του MEΓΑ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σπετίμ Ιντρίζι των Τσάμηδων κατά του Ντούλε και του ΚΕΑΔ.", αφού πρώτα γελάσουμε, επειδή πάσχει από επιλεκτικό αλτζχάιμερ να του θυμίσουμε:

Πρώτον: Ο Ντούλε μαζί με τον Ιντρίζι αλλά και τον Σπαχίου ήταν που τάσσονταν από κοινού κατά της απογραφής πληθυσμού τον Οκτώβριο του 2011 με το ερώτημα της εθνικότητας. Για διαφορετικό λόγο ο καθένας αλλά η ουσία ήταν ότι και οι δύο πλευρές ήταν υπέρ της αποχής.
Δεύτερον: Ο Ντούλε μαζί με τον Ιντρίζι ήταν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που πρότειναν τον Φάτος Νάνο για Πρόεδρο της Αλβανική Δημοκρατίας, με τον Ιντρίζι να υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο του Σ.Κ. επειδή στηρίζει την "τσάμικη υπόθεση"! Ο Ντούλε γιατί ακριβώς τον πρότεινε; επειδή υποστηρίζει τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών;
Τρίτον: Ας θυμίσει κάποιος στον μεταφραστή - εργολάβο σχολικών βιβλίων ότι όταν το Κόμμα των Ελλήνων τιμούσε για πρώτη φορά εντός της Βορείου Ηπείρου την επέτειο της ανακήρυξης Αυτονομίας του 1914, οι οπαδοί του ΚΕΑΔ λίγους μήνες πριν πανηγύριζαν αγκαλιά με τους Τσάμηδες και τους σοσιαλιστές για τη νίκη του κοινού τους υποψηφίου Σωκράτ Σπύρο, ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες (Βρυώνι 16 Αυγούστου 2011).
Τέταρτον: Όταν το κόμμα των Ελλήνων έκανε το Πλαίσιο Αιτημάτων για τα Δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας οι Έπαρχοι του ΚΕΑΔ Χρήστος και Θέμης Καϊσης ψηφίζαν τον δημοτικό σύμβουλο του κόμματος του Ιντρίζι στους Άγιους Σαράντα Durim Bajo διευθυντή της Διεύθυνσης Υδάτων! 
Πέμπτον: Ο Qiqi λόγω του επιλεκτικού Αλτζχάιμερ που πάσχει ξεχνάει ότι ο ίδιος έγλειφε με τόνους σαλιών τον Σπύρο Ξέρρα και το Σαλί Μπερίσα στην τετραετία 2005-2009 και παράλληλα "στόλιζε" τους σοσιαλιστές όπως τον πρώην έπαρχο Άνω Δρόπολης Λιούλιο; 
Tα πύρινα γραπτά από τις εφημερίδες ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ και Ταχυδρόμος έχουν μείνει...
Τώρα βέβαια αντέστρεψε τις ενέργειες του, αφού "στολίζει" τον άλλοτε λατρεμένο του Υπουργό  Ξέρρα, αλλά φροντίζει να μην στεναχωρεί τον σύντροφο Λιούλιο που συμβάλλει στη διασφάλιση της καθεστώτος ΚΕΑΔ...
Εκεί που φτύναμε γλείφουμε δηλαδή...

Ένα τελευταίο για να διαφανεί ξεκάθαρα η γελοιότητα των θέσεων των κομματόσκυλων του ΚΕΑΔ που συνεχίζουν να γαβγίζουν για "ντουλενότητα":
Ο ινστρούχτορας Κίκη φωνάζει λοιπόν ότι η ΕΕΜΜ είναι "μπερισικό μόρφωμα" και άλλα παρόμοια. 
Ο ηγέτης του Βαγγέλ (Ενβέρ) Ντούλε από την άλλη, δηλώνει κατ' επανάληψη, τελευταία και στην εκπομπή Βόρειος Ηπειρος.GR, ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμαχήσει το ΚΕΑΔ ακόμα και με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα!

Δηλαδή ουσιαστικά μας λένε: δεν θέλουμε συνασπισμό με το ΜΕΓΑ γιατί είναι "μπερισικό", αλλά δεν μας χαλάει να μπούμε σε συνασπισμό κάτω από την ηγεσία του ίδιου του Μπερίσα!!!!!!!

Εις ανώτερα σύντροφοι!

2 σχόλια:

 1. Δεν πίστευα ποτέ πως και οι Βορειο-Ηπειρώτες κρατάνε μέσα τους τη φαγομάρα μεταξύ τους. Νόμιζα, πως μόνο στην Ελλάδα οι Έλληνες διαφωνούν μεταξύ τος σε όλα. Μα τι κατάρα είναι αυτή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατάντια, μα την κατάντια!
  του Σπύρου Χρήστου

  Με σόκαρε φωτογραφία που εντόπισα σε ιστότοπους. Δείχνει σε κατάσταση ντελίριο, σέρνοντας χορό με τα χέρια ψηλά, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ. Φόντο πυρκαγιές, καπνούς, νέφος επουράνιο, τόπος διάπυρος κάρβουνο. Ένιωσα, αηδία, καθώς η λεζάντα της φωτογραφίας ενημέρωνε, πώς το ντελίριο πάρτι της Ομόνοιας ΚΕΑΔ οργανώθηκε τον Αύγουστο 2011 με αφορμή τη νίκη στις τοπικές εκλογές!

  Δεν γνωρίζω, αν οι εν λόγω πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι διεκδικούν την έκφραση «μονιμότητας» του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία, σπεύδουν οικολογικών προγραμματισμών και δη, όταν η έφοδος της πύρινης κόλασης επαναλαμβάνεται κάθε θερινή περίοδος, αποτεφρώνοντας ότι πράσινο απέμεινε! Δεν γνωρίζω αν οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία κατέχουν στην πλειονότητα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, είχαν ποτέ στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας, για τα δάση, τις περιουσίες των κατοίκων των χωριών που τους ψηφίζουν! Δεν, εξίσου, γνωρίζω αν τους απασχόλησε η αφόρητη κατάσταση απογοήτευσης των κατοίκων για το μέλλον του τόπου διάπυρος κάρβουνο! Δεν γνωρίζω αν αναρωτήθηκαν πώς, μία από τις μορφές ξεριζωμού είναι, η αποτέφρωση μαζί με τα δάση των αμπελώνων, των ελαιώνων και ότι είχε απομείνει σε περιβόλι, σπιτιών κτλ.!

  Πολλά τα ερωτήματα, από τα έκθετα των πολιτικών σχημάτων Ομόνοιας ΚΕΑΔ, – όσο κι αν αποτελεί εξουθενωμένο διοικητικό γεγονός – στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήθελα να τους θέσω ένα απλό ερώτημα, πώς ένας τόπος δίχως δάση, περιβόλια, τους πνεύμονες και το οξυγόνο του, δεν το γνωρίζουν ότι τερματίζει ανθρώπινου βίου;!

  Είναι προφανές πώς οι εν λόγω κύριοι, καμία σχέση έχουν με αιώνιες κατακτήσεις πολιτισμικού βίου, παραδόσεις, των κατοίκων του τόπου, με το περιβάλλον. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η αμελητέα στάση, ενώ ο τόπος αποτεφρώθηκε τον πνεύμονά του, αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα!

  Ουδέποτε στην ιστορία του ο τόπος είχε εντοπίσει τέτοια βάρβαρη, οικολογική συμπεριφορά. Ουδέποτε παρήλικες στου Κώσταρι, ενθυμούνται τέτοια εικόνα, κάρβουνο, τα δάση τους, 500 περίπου στρέμματα περιβόλια, άλλα τόσα ελαιώνας, όπως και τους Βραϊλάτες τους ελαιώνες, στο Βελιάχοβο, τα δάση με Καστανιά στις Λεσινίτσες, με έλατα στο Λόγγο και Μουργκάνα, τα δάση της Μηλιάς…, και τι απέμεινε, αποκαΐδια;!

  Μήπως τα κοπάδια των εποίκων ετερογενών, αυτό το πλήθος το οποίο ενοικιάζει βοσκότοπους, τους οποίους κάνει αποκαΐδια κάθε Αύγουστο, έχει την κάλυψη ερετών μας; Λοιπόν, με το εν λόγω, έντονο, φαινόμενο, στο χώρο μας, δημιουργούνται καινούργια δεδομένα πληθυσμιακής αποσύνθεσης. Μη νομίζεται πως η πολιτικό – διοικητική επαιτεία του χώρου δεν γνωρίζει τις παραμέτρους, τους ρυθμούς, αφανισμού, ότι ελληνικού! Ως τι ο κυκλωτικός θριαμβευτικός πωγωνήσιος;! Ως δηκτικό φαινόμενο πολιτικής αμετροέπειας;! Ως αμελητέα πολιτική στάση;! Κατάντια, μα τη κατάντια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.