Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το Κόμμα των Ελλήνων συμπλήρωσε τρία χρόνια από την ίδρυσή του


313Το Κόμμα των Ελλήνων γιόρτασε σήμερα στο ξενοδοχείο «Butrinti” της πόλης των Αγίων Σαράντα, την τρίτη επέτειο της ίδρυσης του και τίμησε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί υποστηρικτές και φίλοι του κόμματος . Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ζήσος Λούτσης, ο οποίος τόνισε ότι ο γιορτασμός αυτών των δύο γεγονότων δεν είναι τυχαίος. Η ίδρυση του κόμματος είναι η ενσάρκωση της ιδέας της παλιγγενεσίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αποτελεί μία από τις αξιοσημείωτες ιστορικές ημερομηνίες του Ελληνισμού.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος  κ. Ρολάνδος Βασίλης, ανέπτυξε στην ομιλία του τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τα διδάγματα που ανάγουμε απ’ αυτή κυρίως  για τη συσπείρωση και τον συγχρονισμό των δυνάμεων στον αγώνα για την επίτευξη των εθνικών στόχων και για την κοινωνική και  οικονομική ανάκαμψη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Λ. Ροκανά και του γενικού  προξένου της Ελλάδας  στο Αργυρόκαστρο κ. Ν. Κοτροκόη, ο κύριος Νίκος Φίλιππας, ο οποίος διάβασε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών  κ. Τσιάρα για την επέτειο της παλιγγενεσίας και ευχήθηκε να μονοιάσει  η ΕΕΜ στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος στο χαιρετιστήριο λόγο του τόνισε ότι το Κόμμα των Ελλήνων αυτά τα τρία χρόνια  προσπάθησε να εισάγει στην πολιτική σκηνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έναν νέο τρόπο  αντίληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και κυρίως ανέφερε το αγαθό της δημοκρατίας που είναι στοιχείο κυρίως ελληνικό. Τόνισε ότι, είμαστε ακριβώς 90 μέρες πριν από τις εκλογές της 23 Ιουνίου .Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Εμείς ως υπεύθυνο κόμμα προτείναμε στο ΚΕΑΔ να κατεβούμε στις εκλογές ως Συμμαχία των Ελλήνων και επιμένουμε σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως εκ μέρος τους δεν υπήρχε μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση. Στόχος μας είναι η ένωση των ελληνικών δυνάμεων, η ενότητα για την επίλυση των σοβαρό προβλημάτων που  αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα  και όχι η ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών. Τα διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης είναι για μας επίκαιρα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε σωστά.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κοκτέιλ.
                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγιοι Σαράντα 23.03.2013

2 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ


    Του Πύρρου Σιμοΐδη
    Βάλθηκαν τα μικροσκόπια, τα γκάου λάιτερ, οι παπαράτσι σε εξονυχιστική παρακολούθηση του Προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Χρήστου Κίτσιου, και γενικώς του κόμματος, περιεργάζονται κάθε τους κίνηση, του χεριού, του ποδιού, που κοιτάζουν, πώς κοιτάζουν, (λ.χ. χαρωπά, ερωτοτροπούν με την άνοιξη, τα πουλιά κ.ο.κ.).
    Μα είμαστε σοβαροί! Λαμβάνω την ευθύνη να απευθυνθώ στην ιστοσελίδα, η οποία προβάλει ένα δημοκρατικό διαχρονικό προφίλ, παρά μερικών επιφυλάξεων και αδυναμιών. Λυπούμαι, προφανώς να υποπέφτουν σε τέτοιες εφήμερες εκτιμήσεις, επειδή ο πρόεδρος Κίτσιος γευμάτισε με αυτόν του Σ.Κ. στην Κορυτσά και υποδεικνύουν τέτοια αφελείς σχόλια!
    Είναι του ηλίου φαεινότερο ή ιστοσελίδα υποσκάπτει, γεγονός το οποίο δεν θέλω να πιστεύω, ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα το οποίο εξίσου δεν πιστεύω, ή αποτελεί δείγμα έλλειψης πολιτικού και δημοκρατικού πολιτισμού και, γενικώς πολιτικών προσανατολισμών.
    Είναι σαφές πως και ο σχολιαστής συμπαρομαρτούμενος μιας ανήθικης πολιτικής συμβίας στα της Ομόνοιας ΚΕΑΔ όπου, ιδίως στις θητείες Ντούλε, αντικατέστησε τους θεσμούς με τις αντιδημοκρατικές του μεθοδεύσεις, όπως στημένες συνδιασκέψεις της Ομόνοιας, συνέδρια του ΚΕΑΔ με στρατευμένους προσκεκλημένους, τοποθετήσεων κολλητών σε θέσεις πολιτικής εξουσίας και δη κομματικής, κ.ο.κ. γκαφών ολκής, όπως αυτή του 2009 με την υποψηφιότητα του έπαρχου της Άνω Δερόπολης.
    Προφανώς το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν είναι ένα δεξιό κόμμα, σαφώς διατυπώνεται από το σχολιαστή σας η ατόφια κοινοτυπία, γιατί είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΡΧΕΣ, και πατριωτικούς προσανατολισμούς. Αυτά είναι τόσο προσεγγίσιμα από το πρόγραμμά του, τις διακηρύξεις, τις πολιτικές τους πράξεις, δραστηριότητες και έως επί το πλείστον κινήσεις. Ποιο άλλο πολιτικό σχήμα αναγνώρισε την ιστορικότητα του αυτονομιακού αγώνα με εκδηλώσεις στο χώρο; Ή μήπως η συζήτηση για το πλαίσιο αιτημάτων δεν ευθυγραμμίζεται τους πόθους των αγωνιστών του αυτονομιακού αγώνα, τα διακαής εθνικά ιδεώδη του Ηπειρωτικού Ελληνισμού της Αλβανίας; Ή μήπως υπήρχε ποτέ κείμενο για το εκπαιδευτικό στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας ή στα Διεθνείς φόρα εκτός αυτών που εστάλησαν από το νεοσύστατο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ; Ή μήπως η εκλογή προέδρου και θεσμικών οργάνων από τη βάση δεν αποτελεί εγχείρημα υψηλής ποιότητας δημοκρατικού πολιτισμού;
    Σαφώς οι αρχηγοί των κομμάτων θα ανταλλάσσουν συναντήσεις, αλλά οι πολιτικές που ασκούνται και που θα ασκούνται λαμβάνονται στα θεσμικά του όργανα, κυρίως στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, έχουν χαρακτήρα συλλογικό και το ΚΟΜΜΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ έχει συνάψει σύμβαση με τη βάση, τις απόψεις της οποίας φέρουν στο θεσμό τα μέλη του. Τόσο το κόμμα όσο και πρόεδρος του κ. Χ. Κίτσιος, ένας ευγενής πολιτικός, με διαυγή νου, υψηλό πατριωτικό σθένος, αδιάφθορος και καθαρός σαν (τι σχέση και από πού προκύπτει η σύγκριση με το Ντούλε;!), είναι αυστηρώς συντεταγμένα τα συμφέροντα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στο χώρο και όχι αυτά της καρέκλας.
    Αγαπητέ και ακριβέ, σχολιαστή του Βορειοηπειρώτη, δεν σας αρμόζει να προτρέχετε σε ανούσιες εκτιμήσεις, διότι κατά τοιούτω τω τρόπω, σπεύδετε να πάτε το νερό στο μύλο της στασιμότητας, του αποπροσανατολισμού. Αν βέβαια, προβλέπετε να ενισχύσετε εκ νέου αυτούς που η ιστορία τους κρίνει για τις εγκληματικές πολιτικές πράξεις, προσκομίζοντας προσωπικά οφέλη. Αυτά τα γράφει η ιστορία και η ιστορία δεν ξέρει τα γκουχ γκουχ, αλλά καταγγέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Γκάου λάιτερ, τζάμπα μάγκες, της κακιάς ώρας!

    του ειδικού συνεργάτη
    Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Δρόπολη», με τίτλο «Ο Κίτσος στο Ράμα», δείχνει με σαφή τρόπο, πώς στο πολιτικό κοτέτσι του ΚΕΑΔ, γκάου λάιτερ, παπαγαλάκια, ωτακουστές, παπαράτσι, παρατρεχαμένοι, τζάμπα μάγκες της κακιάς ώρας, του υποβολείου ΚΕΑΔ, παραλήρησαν με όσα στην πολιτική τάξη του χώρου μας λαμβάνουν δράση ενώπιο των βουλευτικών του Ιουνίου.
    «Πεπειραμένοι» της τέχνης της γραφίδος, μια ελίτ, ψωμίζοντες εκκοσμικευτές, ελληνίζουσων συνειδήσεων, εκδηλώνουν γύμνια. Δεν κατέχουν τα στοιχειώδη του δημοκρατικού πολιτισμού και διάλογου.
    Είναι προφανές, στο δικός τους πολιτικό κοτέτσι, όπου κατέχουν την πρωτοκαθεδρία, τους έγιναν εμμονές, προνόμιο, εγκλιματίσθηκαν, τις στημένες συνδιασκέψεις και συνέδρια σε Ομόνοια και ΚΕΑΔ, τις τοποθετήσεις και τους διορισμένους στα συμβούλια, την ενθρόνιση της πελατειακής σχέσης σε πόστα εξουσίας, την εξολόθρευση και απογύμνωση του πολιτικού χώρου από τον πνευματικό ιστό, όπως καταξιώθηκε ο δεσποτισμός του δόγματος τους ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗΣ και της μη διάδοχης κατάστασης όλο αυτόν τον χρονικό κύκλο. Συνηθισμένοι στις εναλλάξ συγκυβερνήσεις, τα πολιτικά παζάρια με τα δύο αλβανικά κυβερνώντα κόμματα, βάζοντας στας Ελληνικάς Καλένδας τα δικαιώματα του Ελληνισμού, διότι κάθε τέτοια συνεργασία έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις στα αφεντικά, τους είναι δύσκολη ανάγνωση της παρούσης πολιτικής κατάστασης που ελίσσεται στο χώρο.
    Απορία ψάλτου βηξ, το δημοσίευμα. Τα έκαναν μαντάρα όλα αυτά τα χρόνια. Όποια πτυχή να εξετάσεις, απέχουν παρασάγγας, χρόνια φωτός από τα αιτήματα του ελληνισμού. Μήπως δεν ξεπουλήθηκε ο τόπος, λόγω της διοικητικής ανικανότητας των έπαρχων, (όλοι ένα κοστούμι ημιμαθείς κομματάρχες) και, λόγω αυτής της ανικανότητας μετατράπηκαν οι επαρχίες σε βόθρους συμμοριών; Μήπως οι ηγεσίες Ομόνοιας ΚΕΑΔ επιμελήθηκαν μελέτης, του ιδιοκτησιακού, του εκπαιδευτικού; Όχι βέβαια. Μα γιατί; Διότι ήταν δεσμευμένοι στα αφεντικά που συγκυβερνούσαν. Μήπως κατήγγειλαν ποτέ Αλβανική κυβέρνηση σε Διεθνή φόρα, για τον παράφορο εμπαιγμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού; Όχι βέβαια. Είναι από πάνω τα αφεντικά, τα προνόμια, οι μίζες, το δεύτερο, τρίτο, εξοχικό σπίτι, σε Αλβανία, Ελλάδα!
    Τώρα, αναφορικά με το δημοσίευμα, προφανώς ο αρχηγός ενός κόμματος θα προβεί σε συναντήσεις με αρχηγούς άλλων κομμάτων. Αυτά είναι εργαλεία πολιτικής εργασίας. Στην προκειμένη, βεβιασμένα ο συνεργάτης, προβαίνει σε τετελεσμένα γεγονότα, υπογραφής συνεργασιών του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ με το Σ.Κ., όταν το ίδιο το κόμμα δεν ανακοίνωσε κάτι ανάλογο.
    Ιδού η ειδοποιός διαφορά. Στο ΚΕΑΔ και Ομόνοια όλα είναι ελεγχόμενα, παραβιάζεται η δημοκρατία, ενώ στο ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προβάλλεται μια άλλη δημοκρατική πνοή. Έγιναν εκλογές από τη βάση για την ανάδειξη προέδρου και συλλογικών οργάνων. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από τα όργανα του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αποφασίσουν στο εθνικό συμβούλιο αν υφίσταται θέμα συνεργασίας, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ, που το έκλεξε, τα συμφέροντα της οποίας δεσμεύεται να προασπίσει.
    Οφείλουμε, ωστόσο, να υπενθυμίσουμε στο συνεργάτη της «Δρόπολης», πώς ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, αποτελεί ιδιάζον φαινόμενο ανάδειξης βουλευτού δια της κλεπταποδοχής. Ιερές συμμαχίες, συνεργασίες, με Ντούσκο το 2001, δια της λίστας το 2005, με Σ.Κ. το 2009. Ουδέποτε εκλέχτηκε από τη βάση ψηφοφόρων. Είναι ακόμα νωπή η μελάνη από τις συνεργασίες το 2007, με Δ.Κ. για την ανάδειξη έπαρχων και με το Σ.Κ. το 2011. Ή μήπως όλη αυτή η ρεντικολέντσα στις τοπικές του 2011, η λαίλαπα ΠΑΣΟΚ, Σ.Κ. Αλβανίας, Αλβανικής κυβέρνησης, κλήρου, να ισοπεδώσουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, δεν αποτελεί επίτευγμα δαιμονισμένων μυαλών στην Ομόνοια ΚΕΑΔ;! Τι πιο διχαστικό για τον ελληνισμό;
    Τώρα το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι «μόρφωμα» του Μπερίσα ή του Σ.Κ.; Γιατί τέτοια αντιφατικότητα κύριοι. Παραληρήσατε; Δεν σας βγαίνουν οι λογαριασμοί της έκφρασης μονιμότητας;! Προφανώς!
    Ο παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.