Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιμέτωπη με την ψευδορκία αναμένεται να βρεθεί η κατήγορος του Θ. Καμαρινού - Την Τρίτη 24/9 θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην Προξένου Κορυτσάς

Ένας μόνο μάρτυρας εξετάστηκε στη δίκη του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού που συνεχίστηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. 
Ένας πρώην υπάλληλος του Προξενείου δήλωνε κάποιες ασάφειες εις βάρος του κ. Καμαρινού σχετικά με την λειτουργία της διπλωματικής υπηρεσίας στην Κορυτσά κατά τη διάρκεια της θητείας του. Όμως τα στοιχεία που παρουσίασε η υπεράσπιση του ελληνόψυχου διπλωμάτη εξέθεσαν τον υπάλληλο ο οποίος μετά διόρθωνε την κατάθεση του άρον - άρον. 

Το σημείο όπως που προκλήθηκε αίσθηση και ενδεχομένως θα αποτελέσει το καθοριστικό σημείο της δίκης ήταν η αποκάλυψη από την πλευρά των συνηγόρων του κ. Καμαρινού ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι η επιθεωρήτρια του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Παπαδοπούλου, που διενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις καταγγελίες εις βάρος του πρώην Προξένου, αλλοίωσε σκοπίμως και με δόλο το πόρισμα της πρώτης ΕΔΕ!
Στο συγκεκριμένο πόρισμα γραφόταν ξεκάθαρα ότι πραγματικός λόγος της δίωξης ήταν ο αγώνας του κ. Καμαρινού για την αναγνώριση ελληνικής μειονότητας στην Κορυτσά κατά το διάστημα των δύο χρόνων που προηγήθηκαν της απογραφής πληθυσμού της Αλβανίας τον Οκτώβριο του 2011.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η δίκη διεκόπη επειδή καθίστατο απαραίτητη η παρουσία της κυρίας Παπαδοπούλου, που χθες απουσίαζε από τη διαδικασία, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις που έκανε στα επίμαχα έγγραφα.

Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο 6 της αίθουσας 9 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση που ταλαιπωρεί τον κ. Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό από τον περασμένο Φεβρουάριο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.