Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Και με θεσμική δικαιολογία ανύπαρκτος πλέον ο Ντούλε στην αλβανική βουλή

• Η αλβανική βουλή, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου , εξέλεξε τον Πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλη Ντούλε στο αξίωμα του αντιπρόεδρου της Βουλής.


Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ντούλε ψήφισαν 104 βουλευτές, 4 τάχθηκαν κατά και 6 απείχαν.
Τον Βαγγέλη Ντούλε είχε προτείνει για το αξίωμα αυτό η Κ.Ο. του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ όπως εκτιμούν στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας πρόκειται για ένα αξίωμα που ναι μεν δεν προκαλεί πολιτική φθορά, δεν παρέχει όμως δυνατότητες για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν τη Μειονότητα. 


Η επιλογή του κ. Ντούλε ως Αντιπροέδρου, αποτελεί ταυτόχρονα και μια προσπάθεια της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης να «χρυσώσει» το χάπι στους Έλληνες της Αλβανίας καθώς για πρώτη φορά μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, δεν υπάρχει ελληνικής καταγωγής υπουργός στην κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Ντούλες θα συμβάλει, με την ωριμότητα και την εμπειρία του, στην καλή διαχείριση του κοινοβουλευτικού έργου», περιορίστηκε να πει.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Το σχόλιο μας: Η φράση "πρόκειται για ένα αξίωμα που ναι μεν δεν προκαλεί πολιτική φθορά,  δεν παρέχει όμως δυνατότητες για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν τη Μειονότητα", τα λέει όλα μέσα στο άρθρο της η γιαννιώτικη εφημερίδα όσον αφορά την ουσία της εκλογής του Β. Ντούλε στη θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής βουλής.
Και κατ' επέκτασην το ούτως ή άλλως άχρηστο και ανύπαρκτο ΚΕΑΔ θα έχει πια και θεσμική δικαιολογία για την ανυπαρξία του στο κοινοβούλιο των Τιράνων, αφού ο μοναδικός βουλευτής του δεν θα παρεμβαίνει λόγω της υψηλής ιδιότητας του.
Όχι βέβαια ότι 12 χρόνια τώρα ως "αποκλειστικός εκπρόσωπος του Ελληνισμού" έκανε τίποτα σπουδαίο εντός ή εκτός βουλής - πέραν των ηχηρών τηλεδηλώσεων - απλά τώρα ο άνθρωπος δεν θα μπορεί λόγω ανωτέρας (θεσμικής) βίας.
Κατά τ' άλλα η είδηση είναι αφορμή για... μειονοτικά πανηγύρια αφού μετά τον Βαγγέλη Τάβο του LSI ένας άλλος ελληνόφωνος καταλαμβάνει τη βαρύνουσα (!) θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.