Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Φως στο τούνελ» για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

• Συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι μπορεί να δημοπρατηθεί εντός του 2013  ο οδικός άξονας Ιωάννινα- Καλπάκι- Κακαβιά, δημιουργεί η χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή Ιωαννίνων και πρώην Αν. Υπουργού Υποδομών κ. Σταύρου Καλογιάννη, ότι προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για εγγραφή του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Η ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη, έγινε μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και το Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Δ. Μακρή, από την οποία προέκυψε ότι το Υπουργείο Υποδομών ολοκληρώνει το τεχνικό δελτίο πράξης και το φύλλο αξιολόγησης, τα οποία στη συνέχεια θα διαβιβάσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Παράλληλα με τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, κινούνται οι διαδικασίες ώστε την επίβλεψη του έργου να αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με το στελεχιακό δυναμικό των Ιωαννίνων. 
Ο κ. Στ. Καλογιάννης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Ζήτησα από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη να ενταχθεί στο ΠΔΕ, στο σύνολό του, ο πολύ σημαντικός οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης, ώστε να γίνει ευάριθμο και να μπορεί να δημοπρατηθεί εντός του 2013». 

Τέλος ο κ. Στ. Καλογιάννης προσθέτει ότι για το θέμα της επίβλεψης του έργου, είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και με το Υπ. Υποδομών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.