Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σερβία και Μαυροβούνιο ζήτησαν εξηγήσεις από τα Τίρανα για την "Μεγάλη Αλβανία", η Ελλάδα πότε;

Η κατοικία του Αλβανού πρωθυπουργού, κατά την παραμονή της πρωτοχρονιάς, 
είχε καλυφθεί με πανό με τη Μεγάλη Αλβανία


Το υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Μαυροβουνίου, απέστειλε νότα στην πρεσβεία του Μαυροβουνίου στα Τίρανα, να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης  Αλβανίας» που εμφανίσθηκε στην κατοικία του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Νωρίτερα, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η Σερβία είχε κάνει διάβημα προς την Αλβανία, λόγω της σημαίας με το χάρτη της ‘Μεγάλης Αλβανιας’ που είχε κρεμασμένη ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Ράμα, επανειλημμένα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» και ότι όλοι οι Αλβανοί θα ζουν μαζί όταν τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελέσουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως γράφει η Ούτρινσκι Βέσνικ.


Πρόεδρος Αλβανίας: Φυσιολογικά θα γίνει η ένωση των Αλβανών!

Ο πρόεδρος της Αλβανίας σε συνέντευξή του  στα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου,  δήλωσε ότι η εθνική ένωση των Αλβανών θα γίνει, βαθμηδόν,  με φυσικό τρόπο.


Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους,  εάν θα υπάρξει κάποτε η ημέρα της εθνικής ένωσης των Αλβανών, ο πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι απάντησε ως εξής: 

«Η εθνική ένωση θα πραγματοποιηθεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά θα έρθει με φυσικό τρόπο. Να είστε σίγουροι ότι  θα γίνει όπως βλέπουμε την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ρεαλισμό, πλήρως δημοκρατικά και απόλυτα φυσιολογικά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Αλβανίας,  κατέκρινε τη συνεργασία και την οικονομική ανάπτυξη  μεταξύ της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, ως κακή και απαράδεκτη.

Τόνισε, ακόμη, ότι δεν πρέπει να το λησμονεί κανένας ότι «για την Αλβανία και τους Αλβανούς οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ήταν και παραμένουν ένας βασικός εταίρος», είπε ο Νισάνι, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα ‘Σέκουλι’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.