Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιδράσεις ΚΕΑΔ, ΕΕΜΜ, Ομόνοιας για την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες - το σχόλιο μας


ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
 
Ο κρατικός βανδαλισμός κατά του ναού του Αγίου Αθανασίου, στους Δρυμάδες της Χειμάρρας, είναι άλλη μία σημαντική ένδειξη ότι η αντισυνταγματικότητα, η έλλειψη του Κράτους Δικαίου, της ανθρώπινης διάστασης και της θρησκευτικής ελευθερίας, εγκαταλείπονται και αντικαθιστώνται από την αυθαιρεσία, την αλαζονεία, τη βία και την υποκρισία.   

Εγκλωβισμένη στα πελατειακά συμφέροντα, η κυβέρνηση, η οποία δεν κατάφερε να χτίσει σχολεία και νοσοκομεία για τους πολίτες, καταστρέφει τώρα τα αντικείμενα λατρείας και της πνευματικής ζωής τους. Κανένας «πατριωτισμός» δεν μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για τα αρπακτικά και ευρέως γνωστά σχέδια του Κότσο Κοκδήμα, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, εις βάρος των περιουσιών των κατοίκων της Χειμάρρας. 

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να προστατεύσει τις πνευματικές αξίες και να διασφαλιστεί ιδίως ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθερίων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων γενικότερα.

Υπό τη σκιά των εξελίξεων αυτών, πού θα μπορέσει να βρει την παροιμιώδη υποκρισία του σήμερα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα να αντικρίσει κατάματα τους καγκελάριους Μέρκελ και Φάιμαν και τους υπόλοιπους ομολόγους του των Δυτικών Βαλκανίων στη διάσκεψη της Βιέννης; Πώς θα εξηγήσει στον αλβανικό λαό ότι με τις πράξεις του, καθημερινά, τον απομακρύνει από το ευρωπαϊκό όνειρο;


ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 

Στην βίαιη κατεδάφιση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες προχώρησε τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου  η Τοπική Υπηρεσία Επιθεώρησης Πολεοδομίας του Δήμου Χιμάρας.  
Η ενέργεια αυτή, που έλαβε χώρα 4:00 η ώρα τη νύχτα  και φέρει την υπογραφή της Αλβανικής Κυβέρνησης, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πιστών και των πολιτών  της  χώρας. Η καταστροφή ιερών χώρων  μας παραπέμπει στις σκοτεινές εποχές της  αθεϊστικής δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα.
Η κατεδάφιση του Αγ. Αθανασίου δηλώνει πως  η Αλβανία «δεν είναι αρκετά ώριμη» ώστε  να προάγει την αρμονική συνύπαρξη των διαφόρων κοινοτήτων (θρησκευτικών, εθνικών, κ.α) και  να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Το Κόμμα των Ελλήνων διαμαρτύρεται έντονα  και καταδικάζει την πρόκληση κατά των ορθόδοξων πιστών της Αλβανίας  και των μελών της ΕΕΜ ενώ ζητάει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα του κράτους  να κάνουν σεβαστή την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης  η οποία θα πρέπει  να προστατεύεται ως νόμιμο δικαίωμα κατά το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η κατεδάφιση του  Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας σήμερα τα ξημερώματα, από την Πολεοδομική Αστυνομία, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από τα Τίρανα, αποτελεί βάρβαρη πράξη αυταρχισμού της Αλβανικής Κυβέρνησης. Πρόκειται για βιασμό της πνευματικής ζωής και της ιστορίας της Χειμάρρας.
Καλούμε τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της χώρας ανεξαρτήτου θρησκεύματος και  εθνικότητας, να αντισταθεί στην κυβερνητική αλαζονεία που θέλει να μετατρέψει τους ιερούς χώρους σε πολιτικά βάθρα αντιπερισπασμού, καλλιεργώντας εθνικά και θρησκευτικά μίση για εσωτερική κατανάλωση και όχι μόνο.
Καλούμε τους ελληνικής καταγωγής  αλλά και όλους τους ορθοδόξους  βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας να αποστασιοποιηθούν  από τις επιθέσεις που δέχεται η Ορθοδοξία στην Αλβανία  από την κυβέρνηση Ράμα – Κοκδήμα, ως ελάχιστο χρέος που έχουν στους προγόνους τους, την ιστορία αλλά και στους ψηφοφόρους τους.

Το σχόλιο μας: Καλά τα είπανε ή μάλλον τα γράψανε όλοι τους. Το θέμα είναι στην πράξη τι κάνουν. Το ΚΕΑΔ κάνει - ορθά - λόγο για κρατικό βανδαλισμό. Και ερχόμαστε εμείς και ρωτάμε: Είναι ή δεν είναι ακόμα μέλος της κυβέρνησης Ράμα ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος, το στέλεχος του ΚΕΑΔ Ολιάνα Ίφτι; Όσο για τα πελατειακά συμφέροντα που αναφέρει ο κ. Ντούλε, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".
Την κατεδάφιση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες καταδικάζει και το Κόμμα ΕΕΜΜ, το οποίο όμως ελέγχεται για την συνεργασία του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τον Κότσο Κοκδήμα, τον ιθύνοντα νου της εγκληματικής πράξης, αλλά και το ίσο μοίρασμα των αντιδημάρχων με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στον Δήμο Φοινίκης. 
Πιο ουσιαστικός ήταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς ο οποίος κάλεσε τους ελληνικής καταγωγής  αλλά και όλους τους ορθοδόξους  βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας να αποστασιοποιηθούν από τις επιθέσεις που δέχεται η Ορθοδοξία, δηλαδή ουσιαστικά να παραιτηθούν. Μέχρι τώρα όμως δεν είδαμε κάποια θαρραλέα πράξη. Το αντίθετο μάλιστα θα μας έκανε εντύπωση...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.