Σελίδες

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Προνοιακό επίδομα για τους παλινοστούντες ομογενείς από Ιανουάριο

Την καταβολή του προνοιακού επιδόματος προς τους παλινοστούντες ομογενείς από την 1η Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
«Έχουμε ήδη εγγράψει 62 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό στην κατεύθυνση της προσθήκης του προνοιακού επιδόματος, περίπου με τα χαρακτηριστικά που είχε στο ν. 4331/ 2015 για τους ανασφάλιστους υπερήλικες», τόνισε ο υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος κορμός όλων αυτών που θα το πάρουν θα είναι ομογενείς συμπατριώτες από την Βόρειο Ήπειρο ή τον Πόντο.
Μετά από ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η καταβολή του προνοιακού επιδόματος θα είναι «από την 1/1/2016, προφανώς», ενώ «προβλέπουμε μία διαδικασία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών». «Σε ότι αφορά το ποσό του επιδόματος, θα προσπαθήσουμε να είναι το ύψος του ποσού όσο το δυνατόν ψηλότερα και ο στόχος μας είναι να καλύψουμε βασικές ανάγκες», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.