Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αντιδράσεις ελληνικών κομμάτων για τους τραμπουκισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας

Νέα Δημοκρατία

Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλήσεις προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο την προκλητικά επαναλαμβανόμενη φυσική και ψυχολογική βία προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, με αφορμή και τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. 
 
Η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων μέσω της παράνομης αλλοίωσης  ιδιοκτησιακών   δικαιωμάτων και της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.
 
Καλούμε την Αλβανική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις αυτές των παρακρατικών και μη κέντρων, απέναντι σε πολίτες της επικράτειας της. 
 
Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κρίνεται και από την επιτυχή ανταπόκριση στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της».   Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή  (ιστοσελίδα)

... η αλβανική κυβέρνηση, με διαδικασίες εξπρές, υλοποιεί μεθοδικά σχέδιο υφαρπαγής ιδιοκτησιών ομογενών της Χειμάρρας, με στόχο να τις διαθέσει στη συνέχεια σε εγχώριους και ξένους μεγαλοεργολάβους που θέλουν να μετατρέψουν την παραθαλάσσια περιοχή-φιλέτο σε... αλβανική ριβιέρα! Στο πλαίσιο αυτό, κατοικίες και καταστήματα κατεδαφίζονται ως αυθαίρετα, ενώ ήδη στο χωριό Δρυμάδες αφαιρέθηκαν 123 τίτλοι ιδιοκτησίας από αντίστοιχες ελληνικές οικογένειες.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προκλήσεις των αλβανών και κάποιων βορειοηπειρωτών εξωμοτών, όπως ο Γκόρος, οι οποίοι ξεπουλούν τόσο τους συμπατριώτες τους όσο και την ίδια την δική τους καταγωγή, ταυτιζόμενοι με τις αλβανικές διεκδικήσεις, συνεχίζονται. 

Κι αυτό γιατί οι αλβανοί εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ένοχα κραυγαλέα σιωπή των αλλεπάλληλων μεταπολεμικών κυβερνήσεων, οι οποίες τόσο επί κομμουνιστικής δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα όσο και επί “δημοκρατίας” του Μπερίσα και του Ράμα όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για να προστατεύσουν με ουσιαστικό τρόπο τους Έλληνες της Αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου, αλλά με την εντελώς παθητική στάση τους επί δεκαετίες έριξαν νερό στον μύλο του αλβανικού επεκτατισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  


Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον
Το Κόμμα των Ελλήνων  ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ, συμπαρατάσσεται χωρίς κανένα δισταγμό σε όλους τους   πολιτικούς και εθνικούς φορείς  της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που καταδικάζουν τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου της Χιμάρας. 
Θεωρεί ότι η βίαιη επέμβαση άγνωστων προσώπων σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να καταστείλουν την ελεύθερη έκφραση των δημοτών της  Χιμάρας που ανησυχούν για συγκεκριμένα προβλήματα της γενέτειράς τους όπως η αλλοίωση του ιστορικού χαρακτήρα του κέντρου της  Χιμάρας και η  υφαρπαγή των περιουσιών τους, πλήττει σοβαρά τη δημοκρατία και περιπλέκει ακόμη περισσότερο τη συνεχόμενη εκστρατεία προκλήσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Ελληνισμού της Αλβανίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την τιμωρία των υπευθύνων καθώς να μεριμνήσει ώστε το συντομότερο να λυθεί το ιδιοκτησιακό στη Χιμάρα και σε όλη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.