Σελίδες

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Κόμμα ΕΕΜΜ: Οι αρχές να εφαρμόσουν τον νόμο απέναντι στην παρακρατική δραστηριότητα του Ταχίρ Βελίου κατά της ΕΕΜ

Για πολλοστή φορά ο φερόμενος ως σκληρός ανθέλληνας της οργάνωσης «Ενωμένη Αλβανία» Ταχίρ Βελίου επαίρεται στα ΜΜΕ για τα προκλητικά του κατορθώματα κατά των εθνικών συμβόλων και εθνικών ηρώων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 
Η τελευταία του πράξη έλαβε χώρα στην καρδιά του Βούρκου, στο ηρωικό χωριό της Κρανιάς, όπου κατέβασε την ελληνική σημαία από το μνημείο του οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη και βεβήλωσε την εικόνα αυτού του αγωνιστή που στην εποχή του αντιστάθηκε κατά των ληστοσυμμοριών που τρομοκρατούσαν και πλιατσικολογούσαν την περιοχή.Και οι αλβανικές αρχές τηρούν ακόμη σιωπή ιχθύος παρότι τέτοιες πράξεις και δηλώσεις, που εμπνέουν μίσος και διχόνοιες στην κοινωνία, είναι αντισυνταγματικές για τη χώρα όπου ζούμε.
Το Κόμμα των Ελλήνων, όπως και στο παρελθόν καταδικάζει δριμύτατα κάθε παρακρατική ενέργεια που βεβηλώνει, καθηλώνει ή προσβάλλει τα εθνικά μας σύμβολα, που στοχεύει να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους που τιμούν και σέβονται τη δική τους ιστορία και καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου με συνέπεια και αμεροληψία.

Όπως κάθε έθνος και εμείς ως κομμάτι ενός λαού που μεταλαμπαδεύει από την αρχαιότητα πλούσιο πολιτισμό, έχουμε τη δική μας ιστορία, τη δική μας παράδοση που εμείς και μόνον εμείς μπορούμε να τιμήσουμε και σεβαστούμε σωστά. Οι άλλοι,οφείλουν τουλάχιστον να σεβαστούν την επιλογή μας, όπως κι εμείς σε όλη την πορεία συμβίωσης μαζί τους σεβαστήκαμε τη δική τους. Και το κράτος οφείλει το γρηγορότερο να προβεί στις νομοθετικές ρυθμίσεις όπου τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να μην χειρίζονται προαιρετικά, αλλά να είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα σεβαστεί και να τα προασπιστεί.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 23.05.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.