Σελίδες

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Την 25η Ιουνίου 2017,  οι  Έλληνες της Αλβανίας ως πολίτες αυτής της χώρας καλούνται στις κάλπες  να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους δικούς τους εκπροσώπους στην αλβανική Βουλή, για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»  ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ είναι  το μοναδικό κόμμα των Ελλήνων που συμμετέχει σ΄συτή την εκλογική αναμέτρηση και με αξιοπρέπεια και σύνεση δεκδικεί  να πετύχει την αυθεντική εκπροσώπηση των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην αλβανική βουλή, όπως ορίζεται και στην ιδρυτική του διακήρυξη του 2010. 

Κατεβαίνει ανεξάρτητο, αποδεσμευμένο από κάθε άλλο κόμμα και ανίαρες συμμαχίες γιατί τα στελέχη και τα συλλογικά του όργανα σέβονται την αποστολή του που είναι η προάσπιση και μόνο των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας και όχι η ικανοποίηση των ιδοτελών συμφερόντων.  Επέλεξε αυτόν τον δύσκολο  αλλά σωστό δρόμο  γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι η φωνή του Ελληνισμού στα κέντρα αποφάσεων πρέπει να ακούγεται αυθεντική και να μην  αλοιώνεται μέσα στα άλλα κόμματα γιατί κανένας άλλος από εμάς θεσμικά οργανωμένους δε μπορεί να νοιαστεί καλύτερα για τα δικά μας προβλήματα.

Πιστεύοντας σ’ αυτή την αποστολή το Κόμμα των Ελλήνων  μέχρι πριν κλείσουν τα νομικά περιθώρια εγγραφής των κομμάτων  επέμενε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια να πραγματοποιηθεί η  Συμμαχία των Ελλήνων, όπου τα δύο Κόμματα-ΚΕΑΔ και ΕΕΜΜ- υπό την αιγίδα της Ομόνοιας να κατέβαιναν σε δικό τους ξεχωριστό συνασπισμό ( και θα ήταν ο μοναδικός σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση) στοχεύοντας στον πολλαπλασιασμό του αποτελέσματος αλλά και στην πολυπόθητη δημοκρατική ενότητα μεταξύ ομογενών. Η συγκεκριμένη πρόταση στάλθηκε το Φλεβάρη στο ΚΕΑΔ με επίσημη επιστολή τότε που ίσχυε και το νομικό περιθώριο των συμμαχιών, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση. Επίσης και στις  24 Μάη στάλθηκε ξανά επιστολή για στήριξη κοινού υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του ΚΕΑΔ  αλλά και σ’ αυτή δεν υπήρχε απάντηση.

Σήμερα βρισκόμαστε προ τετελεσμένων όπου το ΚΕΑΔ δεν κατεβαίνει ως κόμμα στην αναμέτρηση, (εφόσον ο αρχηγός του εγγράφηκε ως υποψήφιος του ΔΚ), ενώ το Κόμμα των Ελλήνων είναι ο μοναδικός εθνικός πολιτικός φορέας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  που εμπεριέχεται στο ψηφοδέλτιο της 25ης Ιουνίου και διεκδικεί την ψήφο όλων των Ελλήνων.

Οι ιστορικές συγκυρίες λοιπόν, καλούν το κόμμα αυτό να παίξει με σύνεση το ρόλο που του αρμόζει ώστε να συσπειρώσει σε ένα και μοναδικό μέτωπο το σύνολο των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και να δώσει έναν ισχυρό αγώνα για την προβολή των μικρών και μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τους ομογενείς στο τόπο τους και να πετύχει τελικά την άμεση και αυθεντική εκπροσώπησή τους στην Αλβανική Βουλή.

Με ξεκάθαρους στόχους για την επιβίωση και ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, για τη διασφάλιση, προώθηση και προάσπιση των εθνικών μας προσδοκιών, για τις περιουσίες, μας, την παιδεία μας, τον πολιτισμό μας, για την ασφάλεια και ευημερία μας, για την  ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας χωρίς να κάνουμε έκπτωση στα δικά μας ιδεώδη, που είναι ελληνικά, οικουμενικά και πανανθρώπινα, καλεί τους Έλληνες σε όλη την αλβανική επικράτεια, στην Ελλάδα  και όπου αλλού βρίσκονται  να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα επιλέγοντας στο ψηφοδέλτιο της 25η Ιουνίου το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ.

Οι Έλληνες αυτή τη φορά δεν πρέπει να υποκύψουν στις καλλίφωνες σειρήνες των μεγάλων κομμάτων γιατί είναι ακριβώς αυτά τα κόμματα που σχεδίασαν και πράττουν τη διάλυση την πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής  μας παρουσίας με τον συμφωνημένο μεταξύ τους αντιδημοκρατικό, μεροληπτικό εκλογικό νόμο. 

Το Κόμμα των Ελλήνων ήταν και είναι της άποψης ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να έχει μόνιμη εκπροσώπηση στην Αλβανική Βουλή και τους εκπροσώπους να τους εκλέγουν οι ίδιοι οι Έλληνες και όχι οι μηχανισμοί και τα τεχνάσματα των μεγάλων κομμάτων. Γι’ αυτό και στο νόμο «Περί μειονοτήτων» μία από τις προτάσεις του ήταν: η ποσοστιαία συμμετοχή στην νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική εξουσία και στα κέντρα αποφάσεων σε όλη την πυραμίδα του κράτους.

Καλούμε δημόσια τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, όλα τα στελέχη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και όλους τους Έλληνες πέρα από τις ιδεολογικές τους αντιλήψεις να συγχρονιστούμε και συμπορευτούμε  στην κοινή διεκδίκηση για αυθεντική εκπροσώπηση στη αλβανική βουλή. 

Αυτή τη φορά  το Κόμμα των Ελλήνων είναι το μοναδικό πολιτικό εγχείρημα που πρέπει να αναδείξει διεθνώς το φιλότιμο,το ψυχικό σθένος του Ελληνισμού στην Αλβανία ο οποίος ξέρει να αναδύεται μέσα από τις στάχτες σαν ο φοίνιξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.