Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τα νομοσχέδια του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας Ελλάδας - Κούβας και του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της γείτονας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τη συμφωνία πολιτικού διαλόγου με την Κούβα υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι. Η ΔΗΣΥ δήλωσε ότι στηρίζει την κύρωση, αλλά επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.
Υπέρ του Μνημονίου Συνεργασίας με την Αλβανία τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Από την πλευρά τους ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων κράτησαν επιφυλάξεις για την Ολομέλεια διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τάσσονται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της γείτονας χώρας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας σχετικά με τις κυρώσεις συμφωνίας με Κούβα και Αλβανία.
Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος ξεκίνησε πριν την κομμουνιστική Δικτατορία του Ενβέρ Χότζα, ενώ έκανε μια ιστορική αναδρομή από την εποχή της ιδρύσεως της Αλβανίας το 1914. Το 1928 η Αλβανία αφαίρεσε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» και «Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός» για τους Έλληνες υπηκόους της και τους αντικατέστησε με τον όρο «Εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας». Έκτοτε η αλβανική πολιτική, ασχέτως πολιτικού προσανατολισμού είτε κομμουνισμός, είτε καπιταλισμός, επικεντρώνεται στην βίαιη επιβολή της επίπλαστης αλβανικής συνείδησης σε όλους τους υπηκόους του κράτους.
Οι ενέργειες του αλβανικού κράτους όπως και τότε έτσι και σήμερα συντονισμένα οδηγούν στην παραχάραξη της ιστορικής μνήμης, της ιστορικής γεωγραφίας, της πολιτιστικής παράδοσης, στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την αλλοίωση στοιχείων, την επέμβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και την θρησκευτική ελευθερία. Με λίγα λόγια, οι Αλβανοί επιδίδονται σε έναν αφελληνισμό σε όλους τους τομείς.
Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς επισήμανε ότι αν το ελληνικό κράτος συνεχίσει να δείχνει αυτήν την πρωτοφανή απάθεια μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών θα γίνει τελικά η αλβανοποίηση του Βορειοηπειρωτικού χώρου, είτε με την ομαδική φυγή των Βορειοηπειρωτών στην κυρίως Ελλάδα, είτε με την ολοκληρωτική αφομοίωσή τους.
Η Χρυσή Αυγή λέει όχι στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ τονώνουν τα σχέδια των Αλβανών για δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας. Επιπροσθέτως, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την Αλβανία ως «κουτσουλιά της Ευρώπης» και «θρυαλλίδα της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων».
Μόνη λύση είναι η εφαρμογή μιας Εθνικής Εξωτερικής πολιτικής ώστε να αναδειχθεί η καταπίεση που υφίσταται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και να γίνει αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος της ελληνικής εθνικής «μειονότητας». O Συναγωνιστής παρέθεσε σειρά μέτρων που θα πρέπει να λάβει άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών, εφόσον η ύπαρξή του πληροί τις προϋποθέσεις της προασπίσεως ελληνικών και όχι νατοϊκών, αμερικανικών ή ευρωπαϊκών συμφερόντων.
Τέλος, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς τόνισε ότι χάριν των πολιτικών της συγκυβέρνησης έχουμε φτάσει στο σημείο στα ελληνικά νησιά το 50% των στρατευσίμων να είναι αλβανικής καταγωγής. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, ναρκέμπορος Έντι Ράμα και οι άφρονες των Τιράνων θα προκαλέσουν πολλά ακόμα δεινά στην Πατρίδα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.