Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Έτσι εξηγείται η στάση της ΕΛ.ΑΣ. στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα



Της Αθηνάς Κρεμμύδα* - 01/06/2019

Στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο εντύπωση προκάλεσε, μεταξύ άλλων, και η παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αριστείδη Ανδρικόπουλου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα παραβιάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει σε εν ενεργεία ανώτατους αξιωματικούς να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ η κατά πολιτικών κομμάτων.

Κανείς δεν αμφιβάλει πλέον για την κομματική ταυτότητα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. την οποία ο ίδιος φρόντισε να αποκαλύψει όχι μόνο τώρα, δια της παρουσίας του, αλλά και στο παρελθόν.

Στις 28 Οκτωβρίου 2018 δολοφονήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Λίγες ώρες αργότερα τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίαζαν «διαρροές» από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τις οποίες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2008 στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήγαγε η Δίωξη Ναρκωτικών, ως κατηγορούμενος σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Αυτές οι «πηγές» δεν φρόντισαν όμως ποτέ να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη ότι η εμπλοκή αυτή του Κατσίφα ήταν παντελώς άδικη και αθωώθηκε τελεσίδικα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η στάση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε τότε δικαίως την έντονη αντίδραση των Βορειοηπειρωτικών σωματείων, που ακόμα περιμένουν εξηγήσεις για την επαίσχυντη αυτή πράξη, αλλά και την οργή της οικογένειας.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος που η ΕΛ.ΑΣ. παρενέβη με παραπλανητικές πληροφορίες σπεύδοντας να υποβαθμίσει το γεγονός της δολοφονίας ενός Έλληνα Βορειοηπειρώτη, προσβάλλοντας την μνήμη του άταφου ακόμα νεκρού, και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε;

Ήταν φανερός ο ζήλος και το άγχος της ελληνικής πλευράς να αποτραπεί το ενδεχόμενο το θέμα να πάρει τις Εθνικές διαστάσεις που τελικά δικαίως πήρε.

Κρίνοντας από τις μετέπειτα δηλώσεις και τοποθετήσεις για το Βορειοηπειρωτικό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών συντρόφων τους, καταλαβαίνει κανείς ότι οι ιδεολογικές τους καταβολές δεν τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν και να χειρίζονται κρίσιμα Εθνικά θέματα. Άρα ήταν πολύ βολικό γι’ αυτούς, και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη διοχετεύοντας fake news από «πηγές» της αστυνομίας οι οποίες εκτιμούσαν μεταξύ άλλων ότι δήθεν δεν υπήρχαν στοιχεία ή μαρτυρίες που να συνδέουν τη φονική συμπλοκή στην Αλβανία με την προσπάθεια του 35χρονου Βορειοηπειρώτη να υψώσει την Ελληνική σημαία, υιοθετώντας έτσι τις απόψεις της αλβανικής πλευράς.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν πίεσε να συμμετάσχει στις έρευνες που ακολούθησαν, ούτε πιέζει τις αλβανικές Αρχές να εκδώσουν το πόρισμα της δολοφονίας Κατσίφα, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό ότι κωλυσιεργούν και το «μαγειρεύουν».

Η δολοφονία του Κατσίφα απεκάλυψε την πραγματική διάσταση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος την οποία δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, αγνοούν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα (ΕΕΜ) στην Αλβανία προσπαθεί να επιβιώσει στης πατρογονικές της εστίες, υπό το καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας και διώξεων από το αλβανικό κράτος, αλλά και ξεχασμένη από της Ελληνικές κυβερνήσεις η οποίες φαίνεται ότι πιο πολύ νοιάζονται για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας παρά για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Δυστυχώς, η ΕΛ.ΑΣ. μετά την δολοφονία του Κατσίφα λειτούργησε ως φερέφωνο των πολιτικών θέσεων και προθέσεων της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ η οποία επιθυμούσε πάση θυσία να κλείσει όλα τα ζητήματα με την Αλβανία από το καλοκαίρι του 2018 χωρίς καμία ουσιαστική εγγύηση για το μέλλον της ΕΕΜ στην Αλβανία.

Το εύλογο ερώτημα πάντως που προκύπτει σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία στα Βαλκάνια είναι ως πότε θα αντέξουν οι Βορειοηπειρώτες να είναι έρμαιο των ιδεολογικών, κομματικών πρακτικών και μηχανισμών της εκάστοτε κυβέρνησης; Μήπως ήρθε η ώρα να χαράξει επιτέλους η Ελλάδα Εθνική πολιτική για όλα τα κρίσιμα Εθνικά μας θέματα;

Η παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στις κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι η προσβλητική για την ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. στάση της στην δολοφονία Κατσίφα και η ντροπιαστική για την Τιμή της αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών που διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν αποτέλεσμα της αναπάντεχης συνεργασίας -τουλάχιστον- της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με την αντεθνική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, που κλόνισε έτσι την εμπιστοσύνη των πολιτών στα Σώματα Ασφαλείας.
  


Γ.Γ. της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου – Κ.Α.Β.Η. 

2 σχόλια:

  1. Αυτά που γράφετε είναι απλώς ανοησίες..... γνωρίζετε ότι είναι θέμα του υπουργείου εξωτερικών ??? Τι σχέση έχει η δική μας Αστυνομία να εμπλακεί σε δολοφονία που έγινε στην Αλβανία ? Παρά το γεγονός ότι είναι Έλληνας πολίτης, δεν έχει καμία δουλειά η Αστυνομία παρα μόνο οι διπλωμάτες του υπουργείου εξωτερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανευθυνα ατομα που κατεχουν θεσεις και εχουν αποψεις...Οτι καινα κανουν οτι και να κατεχουν οι ψευτο-συντροφοι υπαρχουμε και μεις "αλεστα" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.