Σελίδες

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μακεδόνων: Έγκλημα από την Αθήνα να εφαρμόζει την Συμφωνία των Πρεσπών



«Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα μας βάλει να μαλώνουμε καθημερινά με τους γείτονες μας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) Δημήτριος Γιουματζίδης, με αφορμή την ονομασία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με έδρα τα Σκόπια, η οποία διατηρεί τα αρχικά ΦΦΜ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας), στην φανέλα με την οποία εμφανίζεται η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2021.

«Τα τελευταία γεγονότα είναι η πλήρης επιβεβαίωση ότι οι γείτονες μας δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και είναι έγκλημα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόζει μία συμφωνία η οποία είναι εις βάρος μας ξεκάθαρα και να προσπαθεί να την κρατήσει ζωντανή», σημείωσε ο κ. Γιουματζίδης.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, «Αυτά που κάνουν οι Σκοπιανοί δεν είναι εντελώς αυθαίρετα. Μέσα στην Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχουν πάρα πολλές ασάφειες οι οποίες επιτρέπουν στους γείτονες να τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν και εμείς να τρέχουμε από πίσω τους να προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στην τάξη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ αναφέρθηκε και στην πολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία, όπως είπε, «Τιμωρεί οποιονδήποτε Έλληνα ή Ελληνο-αμερικάνο καταφέρεται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η Συμφωνία έχει τεράστια προβλήματα και μόνο αν ποινικοποιηθεί η μη εφαρμογή της θα μπορέσει να επιβιώσει κάποια χρόνια, αλλά βλέπουμε ότι καθημερινά καταπατάται από τους Σκοπιανούς. Και βλέπουμε καθημερινά ποια είναι τα τεράστια λάθη που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ Γιουματζίδης.

Σχετικά με την επικείμενη ψήφιση των μνημονίων που συμπληρώνουν την Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι τα τελευταία γεγονότα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας αποτελούν «μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών σε διεθνές δικαστήριο για να καταργηθεί». 


Η συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΠΣΜ Δημήτρη Γιουματζίδη στο Κανάλι Ένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.