Σελίδες

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιοι υπερασπίστηκαν την δημοκρατία και την ελευθερία κυρία Τζούφη;



Συμπληρώθηκαν φέτος 73 χρόνια από την εκτέλεση των 16 αγωνιστών - κομμουνιστών το καλοκαίρι του 1948, από τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφυλίου πολέμου.

Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες και τιμούμε τη μνήμη αυτών που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τη δημοκρατία και την ελευθερία, εκφράζοντας το σεβασμό μας στους συγγενείς τους και κρατώντας την ιστορική συλλογική μνήμη ενεργή.

Σήμερα, δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ συνειδητά επιλέγει πολιτικές αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης, διαχωρισμού και κοινωνικού διχασμού, αποκλεισμού, καταστολής και «εκβιασμένης» συναίνεσης.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, καλούμαστε να απορρίψουμε κάθε προσπάθεια να «ξαναγραφτεί η ιστορία» με ρητορικές μίσους και διχασμού και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ουσιαστική αλληλεγγύη, για τα οποία οι εκτελεσθέντες, αλλά και πλήθος άλλων αγωνιστών, προσέφεραν τη ζωή τους.

 

Μερόπη Τζούφη,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,

Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Νευρολογίας


Οι 16 εκτελεσθέντες και η «δημοκρατία» της κ. Τζούφη!

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ η άποψη ότι οι νεκροί δεδικαίωνται και οι ζώντες χάνουμε το δικαίωμα της κρίσης των πράξεών τους, σε μιά εντελώς παρεξηγημένη ερμηνεία των λόγων του Αποστόλου Παύλου.

Όπως και να είναι όμως, εμείς με σεβασμό προσεγγίζουμε την υπόθεση της εκτέλεσης των δεκαέξι Γιαννιωτών το 1948, η μνήμη των οποίων τιμήθηκε από το Δήμο, την πόλη και εφέτος στο Σταυράκι. Επρόκειτο για μία πολύκροτη δίκη με το αποτέλεσμα που προαναφέραμε, με τον πόλεμο του Έθνους κατά των συμμοριτών του ΚΚΕ σε εξέλιξη.

ΘΑ αποφεύγαμε το σχολιασμό αν δεν είχε σταλεί με δελτίο Τύπου η δήλωση της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μερόπης Τζούφη: «...τιμούμε τη μνήμη αυτών που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τη δημοκρατία και την ελευθερία...», έγραφε μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός, παραποιώντας την ιστορική αλήθεια, εν ονόματι της Αριστεροσύνης. 

Διότι την ελευθερία και τη δημοκρατία υπερασπίζονταν η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, ο εθνικός στρατός κι όσοι δεν επιστρατεύτηκαν βιαίως από το λεγόμενο «Δημοκρατικό Στρατό», ως συνέχεια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, με στόχο την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ένταξης της χώρας στο «Παραπέτασμα».

Οι  επιφανείς συμπολίτες που καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν, συνεργάζονταν με τους εξεγερθέντες, τους ανατροπείς, υποκινούμενους και εξοπλιζόμενους από την Σταλινική ΕΣΣΔ και τις χώρες επιρροής της, βουλιάζοντας στο αίμα την Ελλάδα.

Αυτό αποκαλύπτεται και από τα επίσημα πρακτικά «της δίκης Πρίντζου», όπως έμεινε να λέγεται κι αν έκανε τον κόπο να τα μελετήσει η κ. Τζούφη και πολλοί άλλοι, θα ήταν περισσότερο φειδωλή στους επαίνους προς τους «ήρωες».

Που δεν έκαμαν εράνους για τους ...τραυματίες και φτωχές οικογένειες, αλλά τα χρήματα τα έδιναν στο ΚΚΕ, στους συμμορίτες δηλαδή, κάνοντας και κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, με την Πρίντζου επικεφαλής της κομμουνιστικής οργάνωσης.

ΔΕΝ πρόκειται βεβαίως να αναλύσουμε το θέμα κι ας αρκεστούμε να τους αποτίσουμε σεβασμό έστω που πέθαναν για την ιδεολογία τους, όχι όμως για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Διότι για το πώς και πόσο σέβονταν τις ελευθερίες των πολιτών και τη δημοκρατία οι ορδές του ΚΚΕ, ας ρωτήσουν τις οικογένειες που είδαν να σφαγιάζονται δικοί τους άνθρωποι επειδή διαφωνούσαν, εκείνες των οποίων άρπαξαν τα παιδιά ή ακόμη και τον συγγραφέα του βιβλίου «Τα πρακτικά της δίκης της Πρίντζου» κ. Χρήστο Τσέτση, τα οποία δημοσιεύει ο «Πρωινός Λόγος».

Κι αν είναι μεγάλος ο κόπος, ας διαβάσουν τη συγκλονιστική αφιέρωση του βιβλίου. ΛΕΕΙ ότι το αφιερώνει στην αδελφή του την οποία απήγαγαν οι ... «δημοκράτες» του στρατού του ΚΚΕ και έκτοτε παραμένει εξαφανισθείσα -και σε όλα τα κορίτσια και αγόρια που είχαν την ίδια τύχη!

Αυτή την ελευθερία και δημοκρατία υπερασπίζονταν οι εκτελεσθέντες του 1948 και σε αυτή αποτίνει τιμές η κ. Τζούφη με την προκλητική ανακοίνωσή της!

Και προφανώς θα πιστεύει ότι τέτοια «δημοκρατία» αξίζει στην Ελλάδα, όπως άλλωστε διακηρύσσει χωρίς αιδώ και το ΚΚΕ, που θα διοργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση, όπως κι άλλες για τον αγώνα του συρφετού των Μάρκου Βαφειάδη - Χαρίλαου Φλωράκη και το... «παιδοφύλαγμα»!

ΟΧΙ λοιπόν, δε συμφωνούμε με την ωραιοποίηση των εγκλημάτων που επιχειρείται και τη λήθη.

Η εθνική ανάγκη για συμφιλίωση δεν μπορεί να οδηγεί σε στραγγαλισμό της αλήθειας αφ’ ενός και στο μονόπλευρο σβήσιμο της μνήμης αφ’ ετέρου.

Οι κομμουνιστές επιμένουν να τιμούν τους αγώνες τους, αλλά όταν πράττει το ίδιο η «άλλη πλευρά», πρόκειται για... φασιστικές συνάξεις μίσους!

Ποιά λογική και ιστορική αναγκαιότητα υπάρχει σε αυτή την τακτική, πολύ δε περισσότερο όταν διακηρύσσεται από το ΚΚΕ ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει τα ίδια και αν η πατρίδα εμπλακεί σε πόλεμο θα καλέσει το λαό να καταλάβει την εξουσία, να στασιάσει δηλαδή;

Λίγη σοβαρότητα λοιπόν δε βλάπτει, όπως και συνειδητοποίηση της πραγματικότητας...


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

4-9-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.