Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Επαναλειτουργεί το τελωνείο στον Αμπελώνα για 20 μέρες τον Αύγουστο

Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα όπου το τελωνείο παρέμενε κλειστό, θα επαναλειτουργήσει κλιμάκιο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας στον Αμπελώνα για το χρονικό διάστημα από 10 Αυγούστου έως και 30 Αυγούστου. 
Το παραπάνω αίτημα, κατατέθηκε με την μορφή υπομνήματος, υπογεγραμμένο από είκοσι (20) προέδρους χωριών της γειτονικής χώρας, που βρίσκονται πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Το υπόμνημα προωθήθηκε στον Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση (φώτο), ο οποίος με τη σειρά του έθεσε το ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο και ανταποκρίθηκε άμεσα.
Έτσι θα εξυπηρετηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο μεγάλος όγκος ταξιδιωτών που μετακινείται από και προς τα  χωριά της ευρύτερης περιοχής που συνορεύει με τον Αμπελώνα, το μήνα Αύγουστο.
Το παραπάνω ζήτημα, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Η διευκόλυνση για τους κατοίκους των χωριών αυτών είναι μεγάλη, καθώς γλιτώνουν πολύ χρόνο για την μετάβασή τους στη δύσβατη περιοχή (έως και 2 ώρες). Επίσης αποσυμφορίζεται η κίνηση στο τελωνείο του Μαυροματίου που κατά την περίοδο των γιορτών δέχεται τεράστιο φόρτο, με αποτέλεσμα την επιπλέον ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες και τους εργαζομένους.
Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, είναι σημαντικό η Πολιτεία να αποδεικνύει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, της μεγαλύτερης αριθμητικά και σημαντικότερης μειονότητας της Αλβανίας, που αποτελεί αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι του Ελληνισμού.

marioskatsis.gr


Σχόλιο ΕΛΑ: Εντάξει, αφού έκανε τέτοια κίνηση ο 31 ετών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της "Αντιρατσιστικής Κίνησης Θεσπρωτίας" Μάριος Κάτσης χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας ως "αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι του Ελληνισμού", σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. 
Βέβαια, επειδή δεν είμαστε αφελείς, γνωρίζουμε ότι από το 2012, χρονιά που εκτινάχθηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί πολιτευτές του αριστερού κόμματος στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, αντιλαμβάνονται την εκλογική πελατεία που προσφέρει στις εκλογικές περιφέρειες τους η Βόρειος Ήπειρος. Έτσι από τότε έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τους Βουλιαράτες στην επέτειο του ΟΧΙ και την Δερβιτσάνη στην επέτειο ίδρυσης της Ομόνοιας. Επίσης έχουν αλλάξει ελαφρώς προς το πατριωτικότερο τη ρητορική τους σχετικά με τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου αλλά και ερωτήσεις κάνουν καμιά φορά για τον χώρο μας.
Παράλληλα όμως, για να μην χαρακτηριστούμε μικρόψυχοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την συγκεκριμένη ενέργεια του νεαρού βουλευτή Μάριου Κάτση και να ευχηθούμε ανάλογη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.