Σελίδες

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου στην Αλβανία από το μνήμα του Ιωάννη Καποδίστρια


Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου μετά το προσκύνημα στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια

Ο Ιωάννης Καποδίστριας μας προσφέρει διαχρονικά το πρότυπο ενός μεγάλου ηγέτη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα πρότυπο το οποίο είχε, μεταξύ άλλων, δύο χαρακτηριστικά: 
Το όραμα, και τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό μας εμπνέει εμάς τους Έλληνες αλλά πρέπει να εμπνέει και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν φιλοδοξίες να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Και το λέω αυτό για την γειτονική μας Αλβανία κυρίως. Τη φίλη χώρα, με την οποία έχουμε πάντα καλές σχέσεις και ευνοούμε την ενταξιακή της πορεία. Όμως με συμπεριφορές διεθνούς τυχοδιωκτισμού σαν κι αυτές που βλέπουμε τελευταία να αναπτύσσονται μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας, ή με συμπεριφορές ωμής παραβίασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως συμβαίνει με τις μειονότητες, ή με το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, η Αλβανία, δυστυχώς, υπονομεύει την ενταξιακή της πορεία. Κι αυτό είναι δική της ευθύνη. 
Πάντως εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Το οφείλουμε και απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.