Σελίδες

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αν δεν βγούμε σήμερα στους δρόμους για τις συντάξεις του ΟΓΑ, αύριο θα είναι αργά! Αφορά την τιμή μας και την ιστορία μας!


του Νίκου Γκόρου

Πρέπει να το πάρουμε μάλλον χαμπάρι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν ξαναγυρίζουν στους Βορειοηπειρώτες και στους Πόντιους...δεν πρόκειται να αλλάξει ένα μνημόνιο που ψηφίστηκε για να εξοικονομήσει χρήματα για το ελληνικό χρέος. Μην ξεγελιόμαστε!

Με άλλα λόγια τα λεφτά που μπήκαν τον Φεβρουάριο από την ΜΗ καταβολή της σύνταξης σε 35.000 περίπου δικαιούχους Έλληνες του Πόντου και της Β. Ηπείρου, στην τσέπη του ελληνικού κράτους παρουσιάζονται σαν κέρδος και επιτυχία για την επίτευξη του στόχου του Υπουργείου Οικονομικών αλλά αφετέρου και της Ελλάδας...μπροστά στα μέτρα του μνημονίου και του ΔΝΤ. Όσο αυτό συμβαίνει κάθε μήνα τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συμβεί το αντίθετο και να ξαναδωθούν τα χρήματα. Ίσως αυτό να αλλάξει μετά από πολλά χρόνια που θα ευημερήσει η οικονομία της χώρας και τότε να δώσουν εύσημα στους Β.Ηπειρώτες και Πόντιους που άλλη μια φορά θυσιάστηκαν για την πατρίδα.Αυτό έχει δείξει και η Ιστορία άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια,με τα θερμά λόγια των πολιτικών και των Ελλαδιτών.

Ίσως αυτή να είναι η μοίρα μας. Ένα ελληνικό κράτος που στο βωμό του χρήματος και της κακής διπλωματίας θυσιάζει όλους τους Έλληνες και εμάς ακόμα παραπάνω για να κάνει αυτό που λένε οι ΞΕΝΟΙ του ΔΝΤ και της Γερμανίας.
Το ίδιο δεν συνέβη και τότε που προσαρτήθηκε η Βόρειος Ήπειρος στην Αλβανία; Η Ίμβρος, η Τένεδος και η Σμύρνη στην Τουρκία; 
Κάποιοι που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για την καρέκλα και τις προσωπικές φιλοδοξίες, έχουν βάλει κάτω και πατάνε την ελπίδα των γερόντων μας, λένε πως θα την βρουν τη λύση με μια πορεία και 5 - 10 δελτία τύπου.

Κάποιοι άλλοι είναι πιο μεθοδικοί και πρόστυχοι με το αξίωμα του Βουλευτή, που σε μία νύχτα ψήφισαν το Μνημόνιο 3, χωρίς να δουν που βάζουν την υπογραφή τους και σαν τον Ιούδα κάνουν επερωτήσεις τώρα στη Βουλή για το θέμα. Έρχονται στη πορεία και στέλνουν και δελτία τύπου φοβούμενοι μην χάσουν τις ψήφους και το βουλευτικό μισθό για την επόμενη τετραετία, αυτοί είναι και οι χειρότεροι διότι τον Χριστό ο Ιούδας τον σταύρωσε.

Ύστερα ο απλός λαός δεν ξέρει τι να κάνει - που να απευθυνθεί, βλέπει στο ίντερνετ να γράφονται όμορφα λόγια και υποσχέσεις για αποκατάσταση του δικαίου, φωτογραφίες από μία πορεία εντός και δύο εκτός Ελλάδας, πέντε διακηρύξεις από σωματεία και δύο από βουλευτές (τόσα μόνο μπορούμε να κάνουμε;)... 
Άλλοι πνίγονται από θυμό, άλλοι πάλι από χαρά, κάποιοι γέροι το έχουν συνειδητοποιήσει και άλλοι όχι. Δεν ήταν νέο πάντως.Το μόνο σίγουρο πως θα μείνει στην Ιστορία και όλοι μας θα έχουμε βάλει το χεράκι μας από λίγο. Δεν είναι ντροπή αναρωτιέστε; Μπορεί να αλλάξει;
Έχουμε την ικανότητα να το αλλάξουμε;

Γιατί θυμάμαι το 1991,'92,'93,'95,'99,'00,'03 χιλιάδες Βορειοηπειρώτες να διεκδικούν τα δίκαια τους στο κέντρο της Αθήνας και να τα κερδίζουν, και δεν μπορεί να γίνει τώρα; Μην ακούτε που λένε το κάνουμε για τα λεφτά, είναι για την τιμή μας, αν από τη μία μέρα στην άλλη (ύστερα από 13 χρόνια καταβολής της σύνταξης) στερείς από ένα μέρος του ελληνικού γένους τα δικαιώματα του, φαντάσου τι άλλο μπορείς να κάνεις και τι παράδειγμα δείχνεις στις άλλες χώρες πως να φερθούν, στην περίπτωσή μας την Αλβανία, που αν παρακολουθήσεις πως σχολιάζουν την διακοπή της σύνταξης θα καταλάβεις πόσο απαξιωτικά και περιφρονητικά μας φέρθηκε η Ελλάς και τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς.

Τέλος πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό, ότι δεν μας κάνουν χάρη, δεν είναι επίδομα αλλά σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Έλληνες... και θα συμφωνήσω με πολλούς που λένε ότι μας ανήκει περισσότερο, γιατί από τα χρήματα και την αγάπη των Βορειοηπειρωτών Ευεργετών Ζάππα, Μπάγκα, Σίνα, Ζωγράφο, Αρσάκη οικοδομήθηκε το ελληνικό κράτος, μην το ξεχνάμε! 

Το ξέρω έγινα σκληρός, όμως πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες και να μην αφήσουμε να γραφτεί στις σελίδες της Ιστορίας κάτι που μπορεί να ανατραπεί με αγώνα!
Όλοι στους δρόμους μέχρι να κερδίσουμε!Αν δεν βγούμε σήμερα αύριο θα είναι αργά! 
Αφορά την τιμή μας και την ιστορία μας!

Γκόρος Νίκος του Άγγελου από Χιμάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.