Σελίδες

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αλέξανδρος Αναγνώστης για τις συντάξεις ΟΓΑ στο ΣΚΑΙ (βίντεο)


Ο Αλέξανδρος Αναγνώστης στο ΣΚΑΙ: Η σύνταξη ΟΓΑ είναι ΕΘΝΙΚΟ ζήτημα, η διακοπή της θα φέρει ανυπολόγιστες συνέπειες [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην εκπομπή «Καλημέρα» που παρουσιάζουν ο Γιώργος Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου εμφανίστηκε σήμερα ο βορειοηπειρώτης πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρος Αναγνώστης, ο οποίος μίλησε για το φλέγον θέμα των ημερών που είναι η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να διακόψει αναδρομικά από 1-3-2013 την σύνταξη που χορηγεί ο ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες. 

Αναφερόμενος στον νόμο 1296 του 1982 που έδινε την δυνατότητα χορήγησης συντάξεων ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες όπως αυτός τροποποιήθηκε με το νόμο 2556 του 1997, όπου και θεμελιώνεται το δικαίωμα χορήγησης σύνταξης για τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες., και αναλύοντας την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο κ. Αναγνώστης τεκμηρίωσε με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 63 του νόμου 4093/2012, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως η σύνταξη αυτή είναι ΕΘΝΙΚΗ!
«Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι φυλακίστηκαν από το αλβανικό σύστημα γιατί αγωνίστηκαν να παραμείνει άσβεστη η φλόγα του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο, έρχεται σήμερα η Ελληνική Πολιτεία να ισοπεδώσει όλο αυτό. Το πρόβλημα είναι ΕΘΝΙΚΟ! Η σύνταξη αυτή είναι ΕΘΝΙΚΗ! Είναι κάτι που το αποτέλεσμά του δεν θα το δούμε άμεσα, μπορεί να φαίνεται οικονομικό, αλλά μακροπρόθεσμα, σε βάθος χρόνου θα έχουμε ανυπολόγιστες συνέπειες. Αύριο κλείνουμε τα 99 χρόνια από την Ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου. Πριν από 100 χρόνια κάποιοι αποφάσισαν για ΕΜΑΣ χωρίς ΕΜΑΣ, σήμερα κάποιοι καλούνται να αποφασίσουν και πάλι για ΕΜΑΣ χωρίς ΕΜΑΣ! Αναφέρομαι στον νόμο 4093 που πάει να αφανίσει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Ο Γεώργιος Ζωγράφος το 1914 είπε ότι η Ελλάδα αναγκάζεται να θυσιάσει την Ήπειρο λόγω ανωτέρων συμφερόντων, εύχομαι σήμερα να μην ζήσουμε το ίδιο έργο σε επανάληψη. Θέλουμε την στήριξη όλης της Βουλής των Ελλήνων, όλου του Ελληνικού Λαού, κατανοούμε πως όλοι δοκιμάζονται, και πως όλοι περνάνε δύσκολα» είπε μεταξύ άλλων ο βορειοηπειρώτης πολιτευτής της ΝΔ κ. Αλέξανδρος Αναγνώστης.
Για το μείζον αυτό θέμα μίλησε και ο Εργατολόγος, Καθηγητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος τόνισε πως αυτό που γίνεται με τις συντάξεις ΟΓΑ «είναι μεγάλη αδικία κατά τον Βορειοηπειρωτών» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η Κυβέρνηση έχει έτοιμο το νέο ασφαλιστικό, το άρθρο 69, όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τις αδικίες εις βάρος των Βορειοηπειρωτών αλλά κάνει περαιτέρω σκληρότερες τις προϋποθέσεις» για την χορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ.
«Μεταξύ των τριών προϋποθέσεων που σκληραίνουν την χορήγηση της σύνταξης» τίθεται και ο εξής όρος «αν παίρνει ένας Βορειοηπειρώτης, έστω 10 ευρώ από την Αλβανία και ας πληρεί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, του καταργείτε η σύνταξη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος τάσσεται στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων για το μείζον αυτό ζήτημα.
 
www.aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.