Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου τίμησε τα 100 χρόνια από την Αυτονομία της Β. Ηπείρου και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας


Σάββατο 10 Μαΐου 2014 ώρα 6 μ.μ. Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου
Το κεφαλοχώρι της Δρόπολης ετοιμάζεται να τιμήσει την 100η επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, στο Μνημείο όπου αναγράφονται οι ιστορικές χρονολογίες της Βορείου Ηπείρου, ανάμεσα τους και το 1914, έτος του Αυτονομιακού Αγώνα.
Για πρώτη φορά απλώνονται στο κέντρο του χωριού η σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου και πανό για την ιστορική επέτειο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού
Η Θεολόγος Ευτυχία Παππά από την Βόδριστα Αργυροκάστρου καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και  παρουσιάζει την επετειακή εκδήλωση κάνοντας αναφορά στη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Δημοσθένης Ζιούλης από το Δέλβινο εκ μέρους της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα κάνει μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Αυτονομιακού Αγώνα του 1914 και μιλάει για τις διεκδικήσεις που πρέπει να εγείρει σήμερα ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Ο εκπρόσωπος των Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Μιχάλης Παπανούσης από τη Θεσσαλονίκη απευθύνει χαιρετισμόΟι ελληνικές σημαίες κυματίζουν στην Δερβιτσάνη για την 100η επέτειο της 17ης Μαΐου 1914 και για πρώτη φορά στο κεφαλοχώρι της Δρόπολης ηχούν συνθήματα όπως: "Η λύση είναι μία αυτονομία", "Βόρειος Ήπειρος γη ελληνική" και "Σεβαστιανέ ζεις εσύ μας οδηγείς" και άλλα. 
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της οργάνωσης που βρίσκεται πάντα κοντά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου
Εκ μέρους του Ιερού Λόχου 2012 ο κ. Ανδρέας Γενιάς σε ένα μαχητικό μήνυμαΚατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Δερβιτσάνης εκ μέρους της ΣΦΕΒΑ και του ΠΑΣΥΒΑ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα)


Κατάθεση στεφάνου από τον Ιερό Λόχο 2012
Η λιτή και σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του ύμνου της Αυτονόμου Ηπείρου και τον Εθνικό Ύμνο.Και μία από τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μία χρονολογία χαραγμένη όχι μόνο στην πλατεία της Δερβιτσάνης αλλά και στην καρδιά και στη μνήμη μας.

100 χρόνια σήμερα από την ημέρα που αναγνωρίστηκε διεθνώς 
ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΥΤΡΩΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

4 σχόλια:

 1. το νου σας μην ερθουν τιποτα αυτοι του λαζαρατι και σας βαλουν καμια φωτια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το νου σου και συ ανώνυμε, μην ξυπνήσουν μια μέρα οι βορειοηπειρώτες, και διεκδικήσουν μαζικά τα δίκαιά τους (στα οποία ως εθνική μειονότητα, συμπεριλαμβάνεται και η Αυτονομία, που έχει υπογράψει εξ άλλου η Αλβανία από το 1914).
  Τότε κάτι τσιράκια του Χότζα θα τρέχετε να κρυφτείτε. Συγχωρέσαμε μια φορά τους προδότες, είπαμε να ξεχάσουμε τι μας κάνατε να υποφέρουμε 50 χρόνια
  αλλά εσείς τώρα σηκώνετε και κεφάλι, φτάνει πια. Αρκετά σας ανεχθήκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έλα εσύ μαζί με αυτούς από το Λαζαρατη να μας τα κλα.... τα αρχ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.