Σελίδες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι Σλάβοι της Αλβανίας αντιδρούν για κατάργηση των Δήμων τους

Ο σύλλογος  «Ίλιντεν», των Σλάβων του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων,  που έχει έδρα στα Τίρανα, καθώς  και το παράρτημα τους στο Γκόλο Μπάρντο, αξιολόγησε την πρόταση  της κυβέρνησης της Αλβανίας, σχετικά με τη νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στη χώρα, που καταργεί επιμέρους δήμους, στους οποίους βρίσκεται η σλαβοσκοπιανή μειονότητα, ως ένα βήμα προς τα πίσω, όσον αφορά το σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου οι συγχωνεύσεις που προτείνονται με άλλους όμορους δήμους, καταργούν την αποκλειστική αυτοδιοικητική παρουσία τους και  θίγουν σοβαρά τα συμφέροντα των Σλάβων στην περιοχή του Γκόλο Μπάρντο.

Ο σύλλογος Ίλιντεν, των Τιράνων και το παράρτημά τους στην Γκόλο Μπάρντο, ελπίζουν ότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, δεν θα επιτρέψει την κατάργηση των δήμων Γκόλο Μπάρντο και Γκόρα.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες- γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων- μετά από μια δημόσια συζήτηση σχετικά με τις προτάσεις  του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, το αλβανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει τη μεταρρύθμιση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.