Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Στρατιωτική άσκηση του NATO στο Μπουγιάνοβατς - Πρόκληση για τους Αλβανούς το σερβικό στρατόπεδο...

«Σύμφωνα με τους στόχους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, η σερβική στρατιωτική βάση στο Μπουγιάνοβατς θα γίνει το κέντρο της από κοινού κατάρτισης των στρατιωτικών δυνάμεων υπό την ευθύνη του NATO», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Στην  άσκηση που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα θα συμμετάσχουν στρατεύματα από χώρες μέλη και εταίροι τουNATO, μεταξύ των οποίων θα είναι και ένα στρατιωτικό άγημα από την Αλβανία.

Στρατιωτικές μονάδες θα έρθουν στην περιοχή εκτός του σερβικού στρατού και των ΗΠΑ, από την Αλβανία, Σλοβενία, Κροατία, Σκόπια, Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν.
«Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την στρατιωτική άσκηση λάβαμε τις πληροφορίες για τα σχετικά σχέδια, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς, Nagip Arifi σημειώνει η αλβανική Shekulli, επικαλούμενη δημοσίευμα του σερβικού  Danas.

Παράλληλα με τους στρατιώτες της περιοχής, σε αυτήν την άσκηση θα συμμετάσχουν και 75 πεζοναύτες με πέντε αξιωματικούς από το Οχάιο, της εθνικής φρουράς των ΗΠΑ, για να δοκιμάσουν τις στρατιωτικές ικανότητές τους στην εκτέλεση αποστολών της αρμοδιότητάς τους.

« Το στρατόπεδο «Jug»,το οποίο θα είναι το κέντρο των επιχειρήσεων, δημιουργήθηκε μετά από τον πόλεμο του «Απελευθερωτικού Στρατού του Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα» -(UÇPMB) εναντίον των σερβικών δυνάμεων το 2011. Το κέντρο αυτό αποτελεί μια πρόκληση και απειλή για τους Αλβανούς της κοιλάδας του Πρέσεβο, αλλά και για το Κοσσυφοπέδιο», γράφει η αλβανική εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.