Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ποια είναι τελικά η ταυτότητα σας κύριε Ντούλε;

Ο επικεφαλής του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος  του αλβανικού Κοινοβουλίου Βαγγέλης  Ντούλε, ήταν την Κυριακή 22 Μαρτίου στην Κορυτσά, όπου έλαβε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ελληνική μειονότητα, με την ευκαιρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας της Ελλάδας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις του για τις δημοτικές εκλογές, ο Ντούλε, είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα το κόμμα του, που το χαρακτηρίζει η ταυτότητά του και το πρόγραμμά του, σχεδιάζει αν εκπροσωπηθεί  μόνο του στις τοπικές εκλογές- να μην συμμετάσχει σε συμμαχίες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν σε 61 μονάδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Ντούλε δήλωσε ότι το ΚΕΑΔ, εργάζεται σε όλους τους δήμους για την επιλογή των υποψηφίων, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, εάν δεν υπάρξει κοινό έδαφος  με πολιτικούς συμμάχους, το κόμμα θα λειτουργήσει ανεξάρτητο.

«Πέρα από κάθε συμμαχία με οποιαδήποτε άλλο κόμμα, είμαστε το κόμμα της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μια πολιτική δύναμη που έχει τη δική της ταυτότητα, έχει το δικό της πρόγραμμα, βέβαια και τις δικές της  φιλοδοξίες. 

Εργαζόμαστε συστηματικά στους 61 νέους δήμους, για την προετοιμασία των υποψηφίων μας, όπως έχουμε πει και πάλι εδώ στην Κορυτσά. Είμαστε στην τελική φάση. Θα διαπραγματευθούμε αν βρεθεί κατάλληλο έδαφος με άλλη πολιτική δύναμη. Αν δεν βρεθεί αυτό το πεδίο, είμαστε το ΚΕΑΔ, που είμαστε πάνω από όλα και πάνω από κάθε συμμαχία, είμαστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα».


Το σχόλιο μας: Τελικά ποια είναι η ταυτότητα, ιδεολογική και εθνική, του προέδρου του ΚΕΑΔ; Μας έχει μπερδέψει όλα αυτά τα χρόνια. Σαν πρόεδρος της Ομόνοιας από το 1998 έως το 2003 έλεγε ότι "δεν διαπραγματευόμαστε την ελληνική μας ψυχή και δεν εξαγοραζόμαστε ούτε από υπουργικές ούτε από διευθυντικές θέσεις". Η συνέχεια είναι γνωστή. 

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου στην εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στους Άγιους Σαράντα οι παρευρισκόμενοι τον άκουγαν με ανοικτό το στόμα κάνει - κατά τον χαιρετισμό του - χρήση του όρου "Βόρειος Ήπειρος". 

Τώρα θα παρουσιαστεί ως κατόρθωμα το ενδεχόμενο το ΚΕΑΔ να κατέβει ανεξάρτητο στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, αντί να είναι κάτι δεδομένο ως κόμμα που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπως διατείνονται τα στελέχη και οι οπαδοί του. Γιατί με τις κρίσεις ταυτότητας που παθαίνουν έχουν χάσει και οι ίδιοι την μπάλα.

Την πραγματική ταυτότητα και αντίληψη του ΚΕΑΔ την είδαμε στις βουλευτικές εκλογές του 2013:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.