Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς, το Κόσσοβο αναγνώρισε ο Νίκος ο Κοτζιάς!

Γκραν Ξεφτίλα

Σύμφωνα με τα αλβανικά μμε ο αμερικανόπαις υπουργός Εξωτερικών στην Πρίστινα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ότι η Αθήνα ψάχνει το σωστό χώρο και χρόνο για να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και είπε ότι προσκάλεσε τον ομόλογό του στην Αθήνα για να ανοίξει το Γραφείο του Κοσσυφοπεδίου. Μάλιστα είπε, ότι αν υπάρχει έλλειψη κατάλληλων χώρων, θα διαθέσει χώρο στο γραφείο του, στο Υπουργείου Εξωτερικών.

«Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Κοσσυφοπέδιου, για να γίνει μέλος της της INTERPOL, της UNESCO. Είμαστε, επίσης, υπέρ της δημιουργίας πολιτικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του Κοσσυφοπεδίου.. Είμαστε ανοιχτοί.
Όσο για την αναγνώριση, πρέπει να έχουμε κατά νου δύο κριτήρια: οι ανάγκες ολόκληρης της περιοχής και των ευρωπαϊκών και εθνικών συμφερόντων μας. Θα δούμε στο μέλλον ποιες εφαρμογές θα βρούμε με αυτά τα κριτήρια », δήλωσε ο Κοτζιάς, που επανέλαβε την γνωστή αμερικανιά του Σόρος, ότι τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από ότι μπορεί να καταναλώσουν και ότι οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει να στρέψουν τα μάτια τους στο μέλλον.

Πλάκωσαν και οι Αλβανοί Ναζί

Θέλουν συγγνώμη για τους Τσάμηδες

Έπιασαν το νόημα της απαίτησης της Μέρκελ να ζητήσει ο Βούτσιτς συγγνώμη από τους μουσουλμάνους, που δεν έχουν ζητήσει ποτέ συγνώμη για τις εκτελέσεις των Σέρβων αμάχων, και ως τέως συνεργάτες των ss, οι απόγονοι της 1ης αλβανικής ορεινής ταξιαρχίας της Waffen- SS Skanderbeg, απαιτούν από την Ελλάδα ,στο πνεύμα του ευρωναζιστικού πολιτισμού , να ζητήσει συγνώμη από τους συνεργάτες των αρχών κατοχής, που δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη για τα εγκλήματα τους σε βάρος των Ελλήνων.

  Το αλβανικό Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας, (PDIU) που είναι πλέον κυβερνητικό εταίρος ζήτησε με ανακοίνωση του ,σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, η κυβέρνηση της Ελλάδας να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν «εναντίον του λαού των Τσάμηδων».

«Η υπόθεση των Τσάμηδων (Cham) απαιτεί μια αξιοπρεπή λύση και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Η Ελλάδα προέρχεται από μια μάχη στο Eurogroup, που την ονόμασαν μάχη για την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη. Με βάση αυτό το πνεύμα, η Αλβανική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τους 300.000 πολίτες, τα δικαιώματα στην ιδιοκτησία τους και τα μειονοτικά δικαιώματα των Τσάμηδων . Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια συγγνώμη που κάθε μεγάλη χώρα έχει ζητήσει για τις αδικίες που διέπραξε », επισημαίνει η δήλωση του PDIU.

από www.deltio11.blogspot.gr

Ενόχληση στο Βελιγράδι από δηλώσεις Κοτζιά για το Κόσοβο

Προβληματισμό στο Βελιγράδι προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Πρίστινα ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Έχουμε στείλει αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ ζητώντας διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Κοτζιά στην Πρίστινα. Αναμένω ότι η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, δεν θα αναθεωρήσει τη στάση της για μη αναγνώριση της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου» ανέφερε ο Ντάτσιτς στην εφημερίδα Μπλιτς. 
Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι κατανοεί τη θέση της Ελλάδας και το γεγονός ότι υπομένει ισχυρές πιέσεις για να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Η εφημερίδα φιλοξενεί και ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι που αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και η θέση αυτή παραμένει αμετάβλητη».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τον προβληματισμό της για τις κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά όσον αφορά τη βαλκανική πολιτική της Ελλάδας εκφράζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί αντίδραση της Σερβίας για τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, από την Πρίστινα, ότι η Ελλάδα θα στήριζε ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει: «Οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, όσον αφορά τη βαλκανική πολιτική της χώρας μας (όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και του Κοσσόβου), προκαλούν όλο και μεγαλύτερο προβληματισμό, όλο και σοβαρότερα ερωτηματικά, καθώς φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι οδηγούν σε μεταβολή ή ακόμα και σε ακύρωση σταθερών προτεραιοτήτων και θέσεων της Ελλάδας στην τόσο κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα περιοχή των Βαλκανίων».

Και συνεχίζει: «Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την επίσημη και πλήρη ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων. Έως τώρα έχουμε εισπράξει άρνηση. Προσβλέπουμε σε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου». 

Ερώτηση κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε ερώτηση στον Νίκο Κοτζιά. Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι στις δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει σταθερές επιλογές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά προσθέτει και νέες παραμέτρους. 

«Νέες σημαντικές επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά αμφίβολης χρησιμότητας. Συγκεκριμένα μιλήσατε για ίδρυση γραφείο του Κοσόβου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (η Αθήνα προκύπτει ως πιθανότερη, με βάση την εκπεϕρασθείσα προτίμηση των γειτόνων), τη διευκόλυνση ένταξης σε συγκεκριμένους διεθνείς Οργανισμούς (Interpol, Unesco), τη δημιουργία δεσμών μεταξύ ΕΕ-Κοσόβου, ενώ θέσατε διπλό κριτήριο για την αναγνώριση του συγκεκριμένου κράτους» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κ. Κοτζιά να απαντήσει εάν αυτές οι πρωτοβουλίες συνιστούν συνέχιση της εθνικής στρατηγικής, όπως υπηρετήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, ή συνιστούν ουσιαστική της μεταβολή.

Παράλληλα, αναφέρει: «Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στις επιλογές αυτές; Ποιοι άξονες της δικής μας πολιτικής εξυπηρετούνται από αυτές; Θέσαμε εμείς ως Ελλάδα κάποιους όρους και προϋποθέσεις ενόψει των οποίων λάβαμε κάποια σαφή διαβεβαίωση;»

Επίσης, ζητά να μάθει εάν έχουν εκτιμηθεί οι μακροχρόνιες επιπτώσεις από την εκ μέρους μας προώθηση πολιτικών αναγνώρισης Κοσόβου και αποδοχής μονομερούς αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

in.gr


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! Ο Κοτζιάς αναγνώρισε το Κόσοβο και ανοίγει το δρόμο για εθνική προδοσία στην Θράκη



Ακόμα και οι διπλωμάτες υφιστάμενοί του παίρνουν αποστάσεις από τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του
Σιγά - σιγά θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε τα υπόγεια ανταλλάγματα που έδωσαν οι τσιπροκαμμένοι στους διεθνείς τοκογλύφους, προκειμένου να υπογράψουν την επαίσχυντη μνημονιακή συμφωνία. Ένα από αυτά τα ανταλλάγματα φαίνεται πως ήταν και η αναγνώριση του ψευδοκράτους του Κοσσόβου, για το οποίο ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θεωρεί το Κόσσοβο ως τουρκική επαρχία και γέφυρα προς τους τουρκογενείς πληθυσμούς των Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα, ο Κοτζιάς δίπλα – δίπλα με τον κατηγορούμενο για εμπόριο ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε πως «η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς». Αυτό σε πλήρη αντίθεση με την έως τώρα θέση της Ελλάδος να μην αναγνωρίζει το Κόσσοβο.
Η θέση αυτή της Ελλάδας είναι απολύτως δικαιολογημένη, επειδή πρώτον αυτό θα ήταν ανήθικο δεδομένου ότι πρόκειται για μονομερή απόσχιση της αλβανικής μειονότητας κυρίαρχου και φίλιου κράτους και δεύτερον επειδή τυχούσα αναγνώριση του Κοσσόβου δημιουργεί επικίνδυνο τετελεσμένο εις βάρος της Ελλάδας, αφού μετά οι τούρκοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα που θα έχει αποδεχτεί η Ελλάδα, για να ενεργοποιήσει τους πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη.

Ενδεικτικό του μεγέθους της προδοσίας που συνέστησε η δήλωση Κοτζιά είναι το γεγονός ότι στις δηλώσεις του Σέρβου ΥΠΕΞ, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις, σημειώνοντας πως αναμένει «ότι η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, δεν θα αναθεωρήσει τη στάση για μη αναγνώριση της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσσόβου», ακόμα και οι Έλληνες διπλωμάτες κράτησαν αποστάσεις από τον «χορευταρά» υπουργό.
Συγκεκριμένα, η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσσόβου και η θέση αυτή παραμένει αμετάβλητη».

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.