Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη στον όπου γης Ελληνισμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 - Επιστρέψαμε ως απαράδεκτο το μήνυμα Παυλόπουλου


«Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και βαθιάς συγκίνησης απευθύνω σε όλες και όλους σας, ενεργά και δραστήρια μέλη της ανά τη γη Ομογένειάς μας, εγκάρδιο χαιρετισμό, με την ευκαιρία της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Την 25η Μαρτίου ο Ελληνισμός γιορτάζει μία από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθοδοξίας και, παράλληλα, τιμά τους ηρωικούς αγώνες των πρωτεργατών της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
Οι Κοινότητες των Ομογενών μας έδωσαν ηχηρό «παρών» σε όλα τα στάδια της Επανάστασης του 1821. Ενδυνάμωσαν το φιλελληνικό ρεύμα, κατέστησαν τους ξένους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους κοινωνούς του ζητήματος της ελληνικής Ανεξαρτησίας και ενίσχυσαν παντοιοτρόπως το νέο Ελληνικό Κράτος.
Τα μηνύματα της Εθνικής Επετείου παραμένουν επίκαιρα. Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων, τις οποίες μπορεί και πρέπει να αντεπεξέλθει επιτυχώς, με όπλα της την ομόνοια και τις κοινές προσπάθειες όλων των Ελλήνων, στη Γενέτειρα και στο εξωτερικό».
Γιάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για θέματα Ομογένειας

Σχόλιο ΕΛΑ: Κοινοποιούμε το μήνυμα του κ. Αμανατίδη επειδή απευθύνεται στην "ανά τη γη Ομογένεια", χαρακτηρισμό που ικανοποιεί εν μέρει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, αν και κάνει αναφορά για "εξωτερικό".
Αντίθετα επιστρέψαμε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ως απαράδεκτο, το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, το οποίο απευθύνεται στον "απόδημο Ελληνισμό" και τους "Έλληνες της διασποράς".
Έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα τον αυτονόητο λόγο που δεν αποδεχόμαστε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και θεωρούμε περιττό να τον επαναλάβουμε...    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.