Σελίδες

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η ηγεσία της «Ομόνοιας» δέχθηκε να συναντηθεί με τους υμνητές του Ενβέρ Χότζα, το ΚΚΕ, αλλά όχι με την Χρυσή Αυγή!

Η «είδηση», όπως την διαβάσαμε, είναι η εξής: «Σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτώβρη, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κόμματος, Νίκου Καραθανασόπουλου, με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ».

Και αφού στην συνέχεια αναφέρονται τα ονόματα της τριμελούς αντιπροσωπείας, διαβάζουμε ότι «Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΔΕΕΜ-Ομόνοιας ανέπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και τον ρόλο της “ΔΕΕΜ-Ομόνοιας”». Σε άλλη ανάρτηση, διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας βρέθηκε και με τους Γεννηματά, Λοβέρδο (ΚΙΝΑΛ), Μπουρνούς, Τρίχας (ΣΥΡΙΖΑ), Καμμένο (ΑΝΕΛ) και Θεοδωράκη (Ποτάμι). Με απλά λόγια, με όλη την «αφρόκρεμα» του «Συνταγματικού τόξου».

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι σαφή όσο και συγκεκριμένα:
α) Γιατί η ηγεσία της Ομόνοιας δεν επεδίωξε να συναντηθεί και με αντιπροσώπους της τρίτης εκλογικά πολιτικής δύναμης της Χώρας, δηλαδή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Τρέμανε μην τους πουν… «φασίστες»; 
β) Αληθεύει ότι ο ένας από τους τρεις αντιπροσώπους της Ομόνοιας που επισκέφτηκαν τον μπολσεβίκο Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η Ομόνοια συναντιέται με όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, πλην της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Αν ναι, γιατί αυτή η επιλεκτική άρνηση;
γ) Αληθεύει, επίσης, ότι το πρόσωπο αυτό, που δηλώνει ότι αρνείται να συναντηθεί η Ομόνοια με αντιπροσωπεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ήταν επί καθεστώτος Χότζα και Αλία, γραμματέας της νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας στους Αγίους Σαράντα (Σαράντη τότε για τους «γλείφτες» του άθεου και ανθελληνικού κομμουνιστικού καθεστώτος). Αν ναι, καταλαβαίνουμε την επίσκεψή του(ς) στον Καραθανασόπουλο, του ΚΚΕ, του κόμματος εκείνου που θεωρούσε ως «αναχρονιστική», «μοναρχοφασιστική», «επεκτατική», «σοβινιστική» κάθε αναφορά στα πάνδεινα των Βορειοηπειρωτών από το τυραννικό καθεστώς των Τιράνων.
Προφανώς, θα είχαν πολλά να θυμηθούν από τις «παλιές καλές ημέρες» του «υπαρκτού σοσιαλισμού»… 
δ) Με ποιο δικαίωμα οι αντιπρόσωποι της Ομόνοιας δεν συμπεριλαμβάνουν στις συναντήσεις τους και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από την στιγμή που συναντώνται με εκπρόσωπο του ΚΚΕ; Νομιμοποιούν πολιτικά τους υμνητές του Ενβέρ Χότζα, ενώ αρνούνται να συναντηθούν με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, το οποίο εκφράζει πολιτικά ένα πολύ μεγάλο μέρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού;
ε) Όλοι αυτοί του «Συνταγματικού τόξου», που συνάντησαν οι εκπρόσωποι της Ομόνοιας, πού ήταν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου; ΜΟΝΟ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία. Λυπούμαστε, αλλά με τέτοιες κινήσεις η ηγεσία της Ομόνοιας φροντίζει να δικαιολογεί τους ολοένα και περισσότερο Βορειοηπειρώτες που την κατηγορούν ότι έχει αποξενωθεί απ’ αυτούς, αφού δεν μπορεί να αφουγκραστεί τους πόθους και την αγωνία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Θα επανορθώσουν την (σίγουρα λανθασμένη) στάση τους; Ελπίζουμε πως ναι, γιατί δεν είναι δυνατόν (και) στο Εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου να χωρούν αποκλεισμοί χωρίς νόημα. Εάν όχι, θα είναι υπόλογοι απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και την ιστορική του διαδρομή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.