Σελίδες

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Οι αλβανοί μας εμπαίζουν κανονικά στο θέμα της σορού του Κ. Κατσίφα

Βουγιουκλάκης - Γιοβανόπουλος
Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες δολοφονίας του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης από Ελληνα ιατροδικαστή, φρόντισαν να εξαφανίσουν οι αλβανικές αρχές. 

Ο Ελληνας ιατροδικαστής κ. Θ. Βουγουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά. Το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί. 

Οι δύο αυτές κινήσεις έχουν εξαφανίσει σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσε να εντοπίσει ο ιατροδικαστής. Τα νέα δεδομένα έκανε γνωστά ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος. 

Όπως είπε ο κ. Γιοβανόπουλος η σορός φέρει δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής, ωστόσο, τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί. 

«Μας επετράπη να το δούμε μόνο για πέντε λεπτά», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ήταν κατηγορηματικός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έφερε τραύματα στα πόδια, πράγμα που θα ήταν ένδειξη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, αντί να τον σκοτώσουν. 

Οι διαπιστώσεις αυτές έρχονται μετά την πολύωρη προσπάθεια των αλβανικών αρχών να μην επιτρέψουν καν να εξεταστεί η σορός του ομογενούς παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, όπως ευθύς εξαρχής ζητούσε η οικογένεια Κατσίφα. 

Χρειάστηκε διπλωματική παρέμβαση για να επιτραπεί στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό, η οποία μεταφέρθηκε μάλιστα στα Τίρανα, ωστόσο, επί της ουσίας δεν είχε νόημα, αφού τα τρύματα είχαν συρραφεί και η σορός είχε πλυθεί.

Ο κ. Βουγιουκλακης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά of the record είπε ότι δεν έχει μείνει πλέον κανένα στοιχείο για περαιτέρω έρευνα διότι έγιναν συρραφές στα διαμπερή τραύματα, το σώμα έχει πλυθεί και η πυρίτιδα έχει εξαφανιστεί.
Για να προσθέσει ότι σε εξετάσεις που κάνει σε νεκρούς τόσα χρόνια πρώτη φορά είδε τόσο γαλήνιο και χαμογελαστό πρόσωπο. "Φαίνεται πως έφυγε όρθιος και χαμογελαστός", σημείωσε...


Οι δηλώσεις του δικηγόρου Κωνσταντίνου ΓιοβανόπουλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.