Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δυναμική αντίδραση των Λυβινιωτών για το άνοιγμα λατομείου στο χωριό τους

 100 νέοι ήρθαν από την Ελλάδα για να ενισχύσουν το «φράγμα» για τα μηχανήματα 
Φωτογραφίες και βίντεο

Το λατομείο της Λύβενας και γενικότερα τα λατομεία στο χώρο μας, ήταν από τα πρώτα θέματα του «Βορειοηπειρώτη». Μετά από  δύο χρόνια το θέμα της Λύβενας αναζωπυρώθηκε, αφού η εταιρία «Dinamika» που ανήκει στα αδέρφια Παπαγιάννη, έλαβε όλα τα «νόμιμα» έγγραφα από το αλβανικό κράτος. Οι κάτοικοι όμως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατασκευή του λατομείου δίπλα από το χωριό τους και δημιούργησαν μπλόκο το οποίο φυλάσσουν επί 24ωρου. Για την ενίσχυση μάλιστα του φράγματος ήρθαν και 100 νέοι Λυβινιώτες από την Ελλάδα.  

Για την ιστορία να πούμε πως αρχικά η επαρχία είχε δώσει την άδεια στην εταιρία αλλά μετά την όχι και τόσο κόσμια αντίδραση των κατοίκων προς τον κ. Καίση, ο έπαρχος τα «χρειάστηκε», πήρε πίσω την υπογραφή του και βγήκε συμπαραστάτης των κατοίκων.

Το θέμα παρουσιάστηκε στα τοπικά και παναλβανικά μέσα. Μάλιστα η ελληνική λέξη που χρησιμοποίηση στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Γκιέγκι Μάνος (βίντεο), συμπεριλήφθηκε στα αστεία βίντεο των αλβανικών σατιρικών εκπομπών.

Η αντίδραση των Λυβινιωτών είναι αξιέπαινη και διπλά αξιέπαινη η νεολαία που ήρθε από την Ελλάδα  για να συμπαρασταθεί. Αναρωτιόμαστε όμως αν η αντίδραση των κατοίκων και ο «δημοκρατικός» τρόπος συμπεριφοράς  των αλβανικών αρχών θα ήταν ο ίδιος αν οι επενδυτές δεν ήταν έλληνες όπως τα αδέρφια  Παπαγιάννη. Για να μην παρεξηγούμαστε, εμείς είμαστε κατά της κατασκευής, όχι μόνο αυτού του λατομείου αλλά και του Καινούργιου και όλων των λατομείων που είναι κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές.    

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση μαςεδώ 

Δείτε επίσης τις δηλώσεις των Ε. Ντούλε, Β. Μπολάνο και Θ. Καίση που έκαναν για το θέμα πριν από δύο χρόνια εδώ   






Βορειοηπειρώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.