Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

larissa2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» σε συνεργασία με τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Λάρισας «ΕΛΛΗΝΟ ΚΡΑΤΕΙΝ» στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με αφορμή της συμπλήρωσης 99 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. 
Με την παρουσία εκατοντάδων Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών εστάλη από την πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου ένα σαφές μήνυμα προς το κράτος και παρακράτος της Αλβανίας για την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου αλλά και προς το μειοδοτικό κατεστημένο των Αθηνών για την στάση που τηρεί έναντι του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού σε Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας κ. Χάμο Αστέριο και ακολούθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ», κ. Μπόρος Οδυσσέας, ο Πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας, κ. Γκίνος Σταύρος, το μέλος του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων Βορείου Ηπείρου « ΜΕΓΑ», κ. Κολίλας Μόντης, ο Αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, Δημητριάδης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Δράμας, Γεώργιος Τσεπίλης, ο Αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Ορθόδοξης Κίνησης Αλεξανδρουπόλεως ,Δαγκάκης Δημήτριος, ο εκπρόσωπος των Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών, Κάρολος Γεροβασιλείου, ο εκπρόσωπος του Ιερού Λόχου 2012, Γουλιδάκης Γεώργιος. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Ηγέτης του Βορειοηπειρωτικού Αγώνος, Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Κονίτσης και Δρυινουπόλεως, κ.κ. Ανδρέας, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Μονάχου, η εφημερίδα Στόχος, οι Δεσμοί Ελλήνων και η Εθνική Αλληλεγγύη.
 Όλες οι ομιλίες κινήθηκαν γύρω από την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, η οποία φέτος συμπλήρωσε 99 έτη, στο λησμονημένο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, στα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και στις συντάξεις του Ο.Γ.Α. που η Ελληνική Κυβέρνηση προς επιβεβαίωση της μειοδοτικής πολιτικής της έπαυσε να χορηγεί. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μεγαλειώδη πορεία και εκατοντάδες γαλανόλευκες σημαίες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

larissalarissa4larissa3
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.