Σελίδες

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Shekulli εναντίον του EEMM-MEGA "To MEGA συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή "


Με εκτενή αναφορά στην Ημερίδα που πραγματοποίησε το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ στις 21/10/2012 σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες για τις συντάξεις του ΟΓΑ και την κωλυσιεργία στης διαδικασίες χορήγησης της Ελληνικής Ιθαγένειας στους Βορειοηπειρώτες και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την Βόρειο Ήπειρο με κύριο θέμα την καταπάτηση της Γης με πλαστά χαρτιά  είχε για κεντρικό άρθρο σήμερα η Αλβανική εφημερίδα  Shekulli κατηγορώντας το κόμμα των Ελλήνων για ναζιστικό κόμμα όπου διεκδικεί Αλβανικά εδάφη για όφελος της Ελλάδος σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή .



Η Εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά για   τους Βουλευτές τις Χ. Α  κ. Χρήστο Παππά και τον κ. Παναγιόταρο και τον πολιτευτή της ΝΔ και πρόεδρο του  Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου κ. Χαράλαμπο Καραθάνο  που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του κόμματος. 













Το δημοσίευμα της Shekulli κατά του κόμμα των Ελλήνω ΕΕΜΜ -MEGA









1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΝΙΡΒΑΝΑ
    Ξαφνικά ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου έκανε τον αιφνιδιασμό του: την επιστροφή στο εφαλτήριο της άλλοτε διασπαστικής νιρβάνας, ρόλο τον οποίο σπουδαία διεκπεραίωναν τα βουτυρόπαιδα του εθνικού κέντρου στο Αργυρόκαστρο.
    Αυτή τη φορά, μετά εκείνη την απαίσια λιλιπούτεια θεατρική υποκρισία στην επέτειο της Ομόνοιας στη Δερβιτσάνη, εξήλθε του οίκου της πέτρινης πόλης, στο παραλήρημα, με κοινή παρουσία με στελέχη του Ανωτάτου Σοβιέτ του ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ντούλε και Νταλιάνη, στη Βλαχοψηλοτέρα.
    Γιατί; Ποιο ή ποια τα μηνύματά του; Ενωτικά; Ουκ! Διασπαστικά;! Προφανώς.
    Μας επιστρέφει στην εποχή της διασπαστικής νιρβάνας. Ενθυμούνται οι παλαιότεροι το ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ της βίζας. Ενθυμούνται τα ‘‘θάματα’’, την εποχή των πράσινων σειρήνων, όπου οι εγχώριες πράσινες στρατιές, αυτό το μποστάνι μερικών πανεπιστημιακών και δη γιάπηδων διανοουμένων που άρθρωσαν τις τότε δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ξεροστάλιαζαν στο πήγμα της πέτρινης πόλης συματριώτες, με τα νυστέρια της αποζημίωσης στο εμπόριο βίζας. Ήταν τα ‘‘καμώματα’’ στο Σταθμό της Ιστορίας Αλλαγής.
    Η σύμπραξη των δυνάμεων του υποκόσμου εκατέρωθεν των συνόρων με τα αναγνώσιμα πλέον αποτελέσματα, τον ακρωτηριασμό και διαμελισμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ως βασικό και κύριο, δεν μπορεί να επανέλθει, μαζί της η θεωρία της νιρβάνας, της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, όπως στις τοπικές του 2011, ενισχύοντας συντεχνίες, από εξωθεσμικούς παράγοντες.
    Προφανώς, δεν αποτελεί καθήκον μας να υποδείξουμε το αντικείμενο με το οποίο θα απασχολείται ο κάθε πρόξενος, αλλά καθ’ όλα δικαίωμά μας να τον καταγγείλουμε για ενέργειες και υποτελείς πράξεις, οι οποίες περιέρχονται και φέρουν τον ίδιο και το θεσμό που εκπροσωπεί στα όρια του εφήμερου γκροτέσκου.
    Τέτοια αμετροέπεια σε εύθραυστες καταστάσεις όπως διαβιεί την παρούσα πολιτική συγκυρία ο Ηπειρωτικός Ελληνισμός στην Αλβανία μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ρήγματα, τριγμούς, ανεπιθύμητες ενέργειες.
    Αν βέβαια ο ίδιος στο όχημα του εθνικού κύρους πιστεύει πως θα χειραγωγήσει τον Ελληνισμό για να εισέλθουν εκ νέου δίχως τη βάσανο της πραγματικότητας ο Ντούλες και κάθε Ντούλες στη Βουλή, είναι βαθιά νυχτωμένος. Άλλωστε είναι του ηλίου φαεινότερο πώς καταβάλουν προσπάθειες συντήρησης του εσαεί κατεστημένου, το οποίο κατεστημένο φέρει καίριες ευθύνες για την κατάντια του Ελληνισμού στο χώρο.
    Δεν γνωρίζουμε αν το Εθνικό κέντρο επιθυμεί την αλλαγή για να μην αλλάξει τίποτα. Οι εμπειρίες από προηγούμενες παρεμβάσεις είναι άκρως απογοητευτικές. Οι σπουδαρχίδες μιας κλίκας δεν μπορούν να βρίσκουν φιλόξενο καταφύγιο σε εθνικούς χώρους όπου όλοι οι Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισάξια.
    Αυτά γενικώς για να έχουμε παρατράγουδα, ως και καμία κατάληψη του Προξενείου για τέτοιες αυθαίρετες παρεμβάσεις, άκρως διασπαστικές, στα του Ελληνισμού της Αλβανίας.
    Π. Τσακίρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.