Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κατεδαφίζονται επιλεκτικά κτίσματα Ελλήνων στη Χιμάρα

... και η Ομόνοια καταγγέλλει τα κεντρικά γραφεία της!

• Νέος «κύκλος» επεισοδίων και διακρίσεων σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και ειδικότερα της περιοχής Χιμάρας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες. 

Κι όλα αυτά  πέντε μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Έντι Ράμα και των συμμάχων του, ανάμεσα στους οποίους είναι και το κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που στηρίζεται από την «ΟΜΟΝΟΙΑ». 

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ»- και αυτό δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ζήτημα- είναι εκείνη που με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται και καταγγέλλει αυθαιρεσίες των Αλβανικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα η Εθνική Επιθεώρηση Πολεοδομίας και Κατασκευών, που  κατεδαφίζει επιλεκτικά σπίτια Ελλήνων στη Χιμάρα και τους Δρυμάδες. Όπως  εξηγεί η οργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ενώ στελέχη της Υπηρεσίας, προσχηματικά τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή για δήθεν αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων,  κάνουν επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής,  που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν κτίσει με σχετικές εγκρίσεις, σε δικά τους οικόπεδα, ελαφρές κατασκευές για τουριστική χρήση.

Οι Έλληνες στο στόχαστρο 

Η  «ΟΜΟΝΟΙΑ» κάνει λόγο για θλιβερά γεγονότα, απαράδεκτη και άνομη συμπεριφορά της Πολεοδομίας,  τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πέρασαν  ούτε έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον κύριο Ράμα και αρχίζει σιγά -  σιγά να δείχνει τις πραγματικές του διαθέσεις κατεδαφίζοντας τα σπίτια των Ελλήνων ενώ δεν πειράζει τα αυθαίρετα των αλλοεθνών. Και όλα αυτά γίνονται με πλήρη αδιαφάνεια χωρίς καμιά συγκεκριμένη μελέτη και χωρίς κανένα πρόγραμμα, απλά για τις εντυπώσεις. Ερωτάμε τον κύριο πρωθυπουργό: Από την Αυλώνα έως τους Δρυμάδες δεν συνάντησε κανένα αυθαίρετο;»

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» υποστηρίζει  ακόμη ότι οι πράξεις αυτές, έχουν απώτερο σκοπό τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες και την Αλβανοποίηση της Χιμάρας,  εκφράζει την ανησυχία της για την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή και απευθύνει έκκληση στην Αλβανική Πολιτεία να απομακρύνει αμέσως τις δυνάμεις από την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Τέλος ζητά την παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για την επιλεκτική στοχοποίηση των Ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Ένα σχόλιο μας: Σε δύσκολη θέση πρέπει να βρίσκεται σίγουρα ο Ανδρέας Μάρτος... ο άνθρωπος πρέπει να περνάει μεγάλο δράμα με την διχασμένη του προσωπικότητα αφού από τη μία είναι πρόεδρος της Ομόνοιας στο παράρτημα Τιράνων και από την άλλη βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στην Περιφέρεια Αυλώνας όπου και λαμβάνει χώρα το σκάνδαλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.