Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τελικά θα διοργανώσει η Ομόνοια - ΣΚΕΑΔ ημερίδα για τα 100 χρόνια της Αυτονομίας ή πάλι μας δουλεύει ο Β. Μπολάνος;

Στην ανταπόκριση του συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Βόρειο Ήπειρο για την εκδήλωση των 23 χρόνων από την ίδρυση της Ομόνοιας στη Δερβιτσάνη, διαβάσαμε μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος του Γεν. Συμβουλίου του ελληνόφωνου παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Βασίλης Μπολάνος, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η οργάνωση στην οποία υποτίθεται ότι ηγείται θα προετοιμάσει μία επιστημονική ημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας. 
Αντικειμενικά αυτή η είδηση αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη.  

Η επίσημη όμως ενημέρωση από το δελτίο τύπου της Ομόνοιας-ΣΚΕΑΔ για την συγκεκριμένη εκδήλωση δεν μας πληροφορούσε για τίποτα τέτοιο.
Παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο:



"Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ο εορτασμός της 23ης επετείου της ίδρυσης της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ». Πρώτα έγινε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη και αμέσως μετά ακολούθησαν οι χαιρετισμοί.

Την Ελλάδα αντιπροσώπευε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριος Νικόλαος Κοτροκόης ο οποίος ανάγνωσε τον χαιρετισμό του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κύριου Κάρολου Παπούλια, και του υφυπουργού εξωτερικών κύριου Γεροντόπουλου.

 Την κεντρική ομιλία στην Εκδήλωση είχε ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Μπολάνος ο οποίος ανέγνωσε και τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Επίσης ο κύριος Μπολάνος στην ομιλία του αναφέρθηκε και χαιρέτησε το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα μας. 


Ακολούθησαν  χαιρετισμοί από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κύριο Στύλο, τον βουλευτή του Σύριζα κύριο Μπάρκα και ομιλία από τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρο της αλβανικής βουλής κύριο Ντούλε. Στο τέλος έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας και ακολούθησε κοκτέιλ.     

Αγ. Σαράντα, 13 Ιανουαρίου 2014
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας"


Λίγες γραμμές με τα γνωστά τυπικά. 
Διαβάσατε πουθενά για διοργάνωση ημερίδας για τα 100 χρόνια του Αυτονομιακού Αγώνα; 

Αν υπήρξε μία και μοναδική διαφορά από τις προηγούμενες εκδηλώσεις γενεθλίων φέτος αυτή ήταν η προαναγγελία του Βασίλη Μπολάνου για τη συγκεκριμένη ημερίδα. Όμως τόσο το δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου και επικοινωνίας της οργάνωσης όσο και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ηγετική κλίκα των "αποκλειστικών αντιπροσώπων" την εξαφάνισαν!
Γιατί άραγε; Μήπως το σκαρφίστηκε ο ανταποκριτής της ΣΦΕΒΑ για να δώσει μεγαλύτερη αξία στο ρεπορτάζ του προσθέτοντας κάτι διαφορετικό και τρανταχτό; μόνο που το επιβεβαιώνουν και άτομα που ήταν παρόντες στην εκδήλωση. 
Ή μήπως πρόκειται για άλλο ένα πυροτέχνημα που εκτόξευσε ο πρώην Δήμαρχος Χιμάρας όπως σαν κι αυτά που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν;

Ποιος δεν θυμάται την ιστορική φράση "Ζητούμε ότι και οι Αλβανοί στο Κόσοβο" που διαδόθηκε ότι ξεστόμισε στο TOP CHANNEL τον Απρίλιο του 2007; Μετά δεν ήταν ο ίδιος που την ανασκεύαζε ή ακόμα και αρνιόταν ότι την είπε έτσι;

Ή μήπως νομίζουν ότι ξεχάσαμε το περιβόητο υπόμνημα το οποίο εστάλη με το λογότυπο της Ομόνοιας πάνω πάνω, προς τη Βουλή των Ελλήνων τον Νοέμβριο του 2008 ώστε να μην ψηφιστεί η Σύνδεση και Σταθεροποίηση της Αλβανίας με τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες αν δεν σεβόταν πρώτα τα δικαιώματα των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας;
Ο Μπολάνος δεν ήταν μετά που δήλωνε στα αλβανικά κανάλια "δεν υπογράψαμε εμείς αυτό το υπόμνημα αλλά τα βορειοηπειρωτικά σωματεία της Ελλάδας";
Ή μήπως ξεχνάμε ότι το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2009 η Ομόνοια μέσω των σωματείων της Αθήνας που ήλεγχε, κατέβαζε τους Βορειοηπειρώτες στον δρόμο έξω από την Βουλή των Ελλήνων για υποστήριξη του υπομνήματος και το επόμενο πρωί ο γεν. γραμματέας του ΚΕΑΔ Λεονάρντ Σόλης τους αποκαλούσε "ακροδεξιούς φασίστες";;;

Άλλη μία ιστορική φράση του προέδρου της Ομόνοιας περίπου πριν από ένα χρόνο σε αλβανικό κανάλι ήταν: "Οι εθνικοί χαρακτηρισμοί Αλβανοί και Έλληνες είναι για σήμερα, αύριο θα είμαστε όλοι Ευρωπαίοι". Δεν προέκυψε λοιπόν τυχαία το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Μόνο Ευρωπαίοι!"

Πάντως θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την περίπτωση αυτή προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πράγματι ο κ. Μπολάνος εννοούσε αυτό που είπε ή αν θα προστεθεί στις γνωστές παλινδρομήσεις του. 

2 σχόλια:

  1. ναι ωρε θα διοργανωσει οχι ημεριδα αλλα νυχτεριδα
    και που να δειτε στην Αθήνα τι θα γινει
    εκει θα λαμψει το αστρο του babi
    $

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.