Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Την άρση του εμπολέμου απαιτεί ο Έντι Ράμα!

YDROGONANTRHAKES
• Με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο απειλεί τη χώρα μας ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση προχωρήσει το πρόγραμμα για τις έρευνες ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, οξύνοντας ακόμη περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις. 
Παράλληλα όμως θέτει και ένα νέο ζήτημα προς την Ελλάδα, που έχει να κάνει με την άρση του εμπολέμου, το οποίο χαρακτήρισε «εντελώς ανόητο», ωστόσο πίσω από αυτό κρύβονται και οι επιδιώξεις των «Τσάμηδων» με τους οποίους καθημερινά συνδέεται ολοένα και στενότερα.
Οι νέες δηλώσεις του Έντι Ράμα έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό News24 και μάλιστα κατά την τελευταία περιοδεία του στη Χιμάρα, όπου είχε μεταβεί μετά την Κονίσπολη,  σε μια ύστατη προσπάθεια να στηρίξει τον εκλεκτό του υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Γκόρο (όπως και χθες είχε αναδείξει ο «Π.Λ.»). 
Ο Ράμα, που έχει αναγάγει το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα σε κεντρικό θέμα της πολιτικής και προεκλογικής του εκστρατείας, αν και είναι αυτός που έχει οξύνει την κατάσταση, εν τούτοις επεχείρησε να φανεί διαλλακτικός δηλώνοντας ότι θα αποδεχόταν τη διαμεσολάβηση τρίτων για να δοθεί λύση στην εκκρεμότητα αυτή. Επανέλαβε τα «περί εθνικού συμφέροντος», ενώ έφτασε το σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για «καταπάτηση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας»!!!
Ο Ράμα ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση όλα τα θέματα που εκκρεμούν από το παρελθόν, ξεκινώντας όμως από το νόμο του εμπολέμου, εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι πιο υποχωρητική στις αλβανικές απαιτήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε η ελληνική κυβέρνηση να είναι πιο ήρεμη». 
Την ώρα που ο Αλβανός Πρωθυπουργός, ασχολείται με την στήριξη των υποψηφίων δημάρχων του Σοσιαλιστικού Κόμματος, νέες αποκαλύψεις έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Αλβανία έχει μετατραπεί σε άντρο στρατολόγησης μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).  
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα “Le Monde”- που επικαλείται έκθεση του ΟΗΕ- περίπου 150 Αλβανοί μάχονται στη Συρία και στο Ιράκ στο πλευρό των Τζιχανιστών. Η Έκθεση μάλιστα κατατάσσει την Αλβανία στην ένατη θέση παγκοσμίως μεταξύ των 26 χωρών από τις οποίες προκύπτει στρατολόγηση μαχητών του ISIS. 
To πρόβλημα στη «γειτονιά» μας γίνεται πιο έντονο αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ το Κόσοβο βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με 232 μαχητές, ενώ στη λίστα βρίσκεται και  η Βοσνία – Εζεργοβίνη.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το σχόλιο μας: Αυτές οι προκλήσεις του Ράμα κανονικά αποτελούν θείο δώρο για την ελληνική πλευρά, αφού και ο ίδιος μας υπενθυμίζει ότι το εμπόλεμο υφίσταται συνεπώς και το θέμα των συνόρων θαλάσσιων και χερσαίων. Αφού ο ψυχάκιας θέλει μάθημα ας του το δώσουμε απλόχερα. Άντε γιατί πολύ θράσος απέκτησαν πάλι τελευταία τα αλβανά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.