Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου για τις παρατυπίες στην διαδικασία των τοπικών εκλογών στην Αλβανία

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις παρανομίες που γίνανε στις τοπικές εκλογές της Αλβανίας εις βάρος των Ελληνικών εκλογικών σχηματισμών.

Ακολουθεί το κείμενο:

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει κάνει το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Ομόνοια Χιμάρας σοβαρές παρατυπίες παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια των τοπικών εκλογών στην Χιμάρα. Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες για εκφοβισμούς ψηφοφόρων από δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους αλλά και ότι οι ίδιοι υπάλληλοι εισέρχονταν παράνομα στα παραβάν των εκλογικών κέντρων όταν ψήφιζαν ηλικιωμένοι. Ακόμη απαγορεύτηκε η είσοδος στα εκλογικά κέντρα των παρατηρητών του ΚΕΑΔ - Ομόνοια. Πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι εκλογικοί κατάλογοι παραλλάχθηκαν παρανόμως την ημέρα των εκλογών και ότι πολλοί ψηφοφόροι ψήφισαν σε διάφορα κέντρα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Λαμβάνοντας τα πιο πάνω υπόψη αλλά και την χρόνια καταπίεση που βιώνουν οι Ελληνικοί πληθυσμοί της Βορείου Ηπείρου που επί αιώνες κατοικούν στην αλβανική επικράτεια, ερωτάται η Επιτροπή.

Είναι ενήμερη για την συγκεκριμένη κατάσταση;

Αποδέχεται να αρχίσει τον διάλογο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, όταν η χώρα αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων κατά τόσο απροκάλυπτο τρόπο;

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.