Σελίδες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα! Πάλι καλά που δεν ζήτησε "συγγνώμη" από τον πρόεδρο της αλβανικής βουλής!!!

Την ανάγκη να προστατευτεί η προοπτική των ελληνοαλβανικών σχέσεων από τις εθνικιστικές φωνές υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα.

«Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες στο διάβα της ιστορίας είχαν και εντάσεις, πάντοτε όμως ήταν σχέσεις συμβίωσης και αυτό πρέπει να το προστατεύσουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κυρίως, πρέπει να προστατεύσουμε την προοπτική της κοινής γειτονίας από τις εθνικιστικές φωνές, που πάντοτε θέλουν να δημιουργούν προβλήματα τα οποία πάντοτε πληρώνουν οι λαοί. Θέλω να σας συγχαρώ γιατί, κατά καιρούς, έχετε βρεθεί απέναντι σ΄αυτές τις φωνές. Εκπροσωπείτε το κοινοβούλιο της χώρας σας, τον πιο δημοκρατικό θεσμό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Σας καλωσορίζω και θέλω να ευχηθώ, η επίσκεψή σας να αποβεί εποικοδομητική και οι εξελίξεις στην Αλβανία το επόμενο διάστημα να αναδείξουν τη δημοκρατία και τη βούληση του αλβανικού λαού προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επισκέπτεται τη χώρα μας «σε μια θετική στιγμή πολιτικής σταθερότητας και βελτίωσης των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών».

«Η μοίρα των δύο λαών μας είναι συνδεδεμένη όσο ποτέ άλλοτε, έχουμε επωφεληθεί τα μέγιστα από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της προόδου μετά τη δεκαετία του '90. Έχουμε, όμως, αισθανθεί και εμείς τις συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα σας. Είναι προς το συμφέρον μας, να υπάρχει μια Ελλάδα όσο πιο ισχυρή γίνεται» πρόσθεσε ο κ. Μέτα.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση της Ελλάδας για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και για την αμέριστη συμπαράσταση που είχε επιδείξει η ελληνική προεδρία για την προοπτικής της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οι λαοί μας έχουν συμβιώσει και έχουν περάσει μαζί πολλές δυσκολίες» κατέληξε ο Ιλίρ Μέτα.με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το σχόλιο μας: Γενικά και αόριστα για "εθνικιστικές φωνές" μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο η Ελλάδα έχει την ατυχία να είναι πρωθυπουργός της.
Μόνο που αυτές οι εθνικιστικές φωνές δεν προέρχονται από κάποιους περιθωριακούς κύκλους αλλά μέσα από την ίδια την αλβανική κυβέρνηση στην οποία και εταίρος είναι ο Ιλίρ Μέτα ως πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης και του αλβανικού κοινοβουλίου.
Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας όταν κάνει λόγο για εθνικιστικές φωνές, εννοεί περισσότερο αυτούς που μιλάν για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 

Ύστερα από όλα αυτά δηλαδή να λέμε  "πάλι καλά" που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν ζήτησε συγγνώμη για "εγκλήματα κατά των Τσάμηδων"!

Πάντως και ο Μέτα δεν είναι αγνώμων. Όλα κι όλα!
Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση της Ελλάδας για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και για την αμέριστη συμπαράσταση που είχε επιδείξει η ελληνική προεδρία για την προοπτικής της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.