Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η Κουλουρίτσα κέρδισε τον πρώτο αγώνα εναντίων των καταπατητών

Η Κουλουρίτσα κέρδισε τον πρώτο αγώνα εναντίων των ψευδών πρώην ιδιοκτητών.
Η οικογένεια Τσαρτσάνι (Çarçani) μόλις «τακτοποίησε» τα πλαστά χαρτιά στο υποθηκοφυλακείο Αγ. Σαράντα για τα 31 εκτάρια στην Κουλουρίτσα, ζήτησε με αγωγή στο πρωτοδικείο να γκρεμίσουν το σπίτι της Ελένη Χρήστου και αποζημίωση για εκμετάλλευση ιδιωτικής περιουσίας. 

Το πρωτοδικείο Αγ. Σαράντα αποφάσισε να κάνει δεκτή την αγωγή υποχρεώνοντας την Ελένη να χαλάσει το σπίτι της

Κάναμε έφεση αυτή την απόφαση και παράλληλα με πρωτοβουλία της Ελένη Χρήστου και αδελφών της κάναμε αγωγή στο πρωτοδικείο Αγ. Σαράντα εναντίων των καταπατητών για ακύρωση της απόφασης που τους έκανε ιδιοκτήτες.

Σήμερα το Εφετείο Αργυροκάστρου απέρριψε την απόφαση του πρωτοδικείου Αγ. Σαράντα, δικαιώνοντας την Ελένη Χρήστου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στο πρωτοδικείο Αγ. Σαράντα για την ακύρωση των αποφάσεων που έκαναν ιδιοκτήτες τους καταπατητές

Συγχαίρω τα αδέλφια της Ελένη Χρήστου που ήταν δίπλα μου σε όλες τις δικαστικές συνεδριάσεις.


από το προφίλ facebook του κ. Ηλία Θανάση
23/09/2016


Άρθρο του Παναγιώτη Μπάρκα για την υπόθεση της Ελένης Χρήστου

Έλληνες ξυπνήστε!
Αν σήμερα το σπίτι μας δεν κινδυνεύει και εμείς ανύποπτα επενδύομαι σ΄αυτό για να το κάνουμε πιο όμορφο και καλά κάνουμε, αλλά αδιαφορούμε για το αν το σπίτι του διπλανού μας απειλείται … κάνομε λάθος.
Σειρά έχει το δικό μας… μάλιστα γιατί το κάναμε άνετο και όμορφο !!!
Μη περιμένουμε τίποτε από τους πολιτικούς!

Με χαρά, μάλιστα πολύ χαρά δεχτήκαμε την είδηση της δικαίωσης της Ελένης Χρίστου και των αδερφών της στην Κουλουρίτσα!
Επιτέλους, …έσωσαν το σπίτι τους! (Όχι όμως την κοινότητά μας από την υφαρπαγή χιλιάδων άλλων στρεμμάτων γης μας από τον ίδιο καταπατητή). Πάντως η Ελένη και τα αδέρφια της έχουν τη δική μου συμπαράσταση, όπως πιστεύω και πολλών άλλων!

Τι είναι όμως εκείνο που με εξοργίζει και απογοητεύει!

Η Ελένη χρειάστηκε να νικήσει εφόσον ο καταπατητής, επώνυμου Τσάμι, ξεπέρασε τα όριά του, δλδ πάει στο δικαστήριο να ζητήσει «την κατεδάφιση» του σπιτιού της και «την αποζημίωσή» του για «την εκμετάλλευση της ιδιοκτησίας του» από την Ελένη (!!!) Δλδ της έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο που λένε. Αν ο Τσάμι έκανε υπομονή και λίγα ακόμα χρόνια, δλδ συμπλήρωνε τα 20 χρόνια από τότε που με πλαστά χαρτιά πήρε όλο το Βούρκο και τα Ριζά με αποτέλεσμα, που σημαίνει αυτόματη κατοχύρωση με το νόμο της παράνομης περιουσίας του, τότε σίγουρα και η Ελένη θα έχανε το σπίτι της και θα πλήρωνε από πάνω. Δλδ , δεν ήμασταν εμείς που προσφύγαμε στα δικαστήρια, αλλά αναγκαστήκαμε στην εσχάτη.

Τι θέλω να πω.

 Ότι οι δικοί μας εκπρόσωποι και υπεύθυνοι, τοπικοί άρχοντες, πολιτικοί, εκπρόσωποι των συλλόγων, η ΟΜΟΝΟΙΑ, το ΚΕΑΔ, το ΜΕΓΑ, έκαναν και κάνουν απλώς χάζι,

Κάποιοι απ΄αυτούς, οι τοπικοί άρχοντες-έπαρχοι, συνηγόρησαν ώστε ο Τσάμι, όπως και δεκάδες άλλοι αλλοεθνείς καταπατητές, να κατοχυρώσει τα πλαστά χαρτιά εις βάρος μας. Στη συνέχεια, τσούλωσαν, όπως και τσουλώνουν- εσκεμμένα και οικειοθελώς ασφαλώς. Και τι ειρωνεία, κορόιδευαν την Ελένη, δήθεν της συμπαραστέκονταν, λέγοντας της απλώς ότι έχει δίκιο, ή στέλνοντας την απ΄ εδώ κι απ΄ εκεί σε αναρμόδιους φορείς δήθεν να δείξουν ότι της συμπαραστέκονταν.

Δεν τολμούσαν να πάνε στα δικαστήρια, δεν τολμούσαν να κάνουν την υπόθεση ένα σημαντικό πολιτικό και εθνικό θέμα. Απλώς το κουκούλωναν.

Η δικαστική υπόθεσή της που επέβαλε ο Τσάμι στην Ελένη και τα αδέρφια της, ήταν πλέον πολιτική και εθνική υπόθεση. Ή τουλάχιστον, αφορμή για να δείξουμε τον κοινοτισμό μας και την μεταξύ μας αλληλεγγύη .
Απ ότι πληροφορεί ο δικηγόρος της οικογένειας Χρίστου, στα δικαστήρια έτρεχαν μόνο τα αδέρφια της Ελένης ! Πού ήταν οι άλλοι φορείς;;;! Ούτε στις δίκες του Κώσταρι τρέχει η πολιτική ηγεσία μας…! Κι αυτό εκλαμβάνεται από τους καταπατητές, τους αντίδικούς, τους εκβιαστές … τους άλλους, ότι έχουν δίκιο, ότι σίγουρα θα νικήσουν.

Και τότε σωστό το συμπέρασμα… Βρίσκομε λεφτά να κάνουμε πανηγύρια, να αυτοπροβάλουμε το εαυτόν μας. Όχι όμως να συγκεντρωθούμε για να προστατέψουμε τις περιουσίες μας , τους συμπατριώτες μας, την κοινότητά μας, να διαμαρτυρηθούμε !

Που είναι ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που είναι μια, έστω μία δήλωση, μια καταφυγή στους διεθνείς οργανισμούς. Πόσο λίγοι, σκάρτοι και πουλημένοι ήμαστε και μετά τολμούμε και μιλούμε για πατριωτισμό!!!

Όμως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για συλλογική διαχρονική εθνική προδοσία.

Συμπληρώθηκαν περισσότερο από τρία χρόνια που οι διπλωματικές μας αρχές πιέζουν τους αρμόδιους εκπροσώπους της μειονότητας να βγάλουν στο φως τους φακέλους με τους υφαρπακτές των περιουσιών μας. Εκείνοι όμως επιμένουν να συγκαλύπτουν ο ένας τον άλλο.

Ακούω και τα επιτελεία των νέων δημάρχων που λένε ότι έχουν πλέον διαπιστώσει ότι οι προκάτοχοί τους τα έχουν κάνει θάλασσα με τις περιουσίες και όχι μόνο και ότι αν αυτοί μιλήσουν τότε θα γίνει το έλα να δεις…. αλλά δεν μιλούν… γιατί;;;!

Ένας νεαρός λέει ότι έχει όλους τους φακέλους και τους ενόχους…, ούτε κι αυτός τα βγάζει στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κύριος Παπάς, λέει ότι έχει κάνει μια έκθεση και την έχει παραδώσει εκεί που πρέπει. Δεν την έδωσε όμως στη δημοσιότητα (!!) Λέει ωστόσο ότι από τις 85 περιπτώσεις υφαρπαγής ακινήτων περιουσιών μας που ανέρχονται σε χιλιάδες στρέμματα γης, μόνο στις 7 ευθύνονται άμεσα οι δικοί μας πρώην έπαρχοι. Δλδ κατά τον πρόεδρο δεν δικαιούμαστε να τους ζητήσουμε ευθύνες εφόσον στις 75 άλλες δεν φέρουν την άμεση ευθύνη (!!!) Μπράβο συλλογισμός!! Δλδ κατά τον πρόεδρό μας , στις 75 άλλες περιπτώσεις που για 10-18 χρόνια σιώπησαν οικειοθελώς δεν ευθύνονται;;;!!!

Και ο πρόεδρος επιμένει να τους καλύπτει και υπερασπίζεται λέγοντας ότι δεν μπορούμε να τους κατηγορούμε εφόσον οι Αλβανοί άρπαζαν τις περιουσίες μας ενώ αυτοί δεν επωφελούνταν, κατά τον πρόεδρο, σε κάτι. (!!!)

Πρώτο αυτή δεν είναι λογική, διότι είναι εθνικό χρέος, χρέος που απορρέει από τον ίδιο τον νόμο του αλβανικού κράτους, ότι ο εκπρόσωπος του κράτος υποχρεούται να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπεί. Και αν το πάμε στο συμφέρον τους, κατά τη λογική του προέδρου μας, μήπως θα έπρεπε οι Έλληνες που εκπροσωπούσαν οι κύριοι αυτοί, θα έπρεπε να έβαζαν τον οβολό τους στις τσέπες των εκπροσώπων τους για να υπερασπιστούν εκείνοι τις κοινές περιουσίες μας. Αυτό σημαίνει και υπονοεί ότι εφόσον οι δικοί μας εκπρόσωποι σιώπησαν σε όφελος των καταπατητών, τότε τα πήραν απ΄ εκείνους για να το πράξουν ή είχαν άλλα συμφέροντα προσωπικά που αντιβαίνουν των κοινών και εθνικών!

Λοιπόν.

 Έλληνες ξυπνήστε.

Αν σήμερα το σπίτι σας δεν κινδυνεύει και εσείς ανύποπτα επενδύετε σ΄αυτό για να το κάνε πιο όμορφο και καλά κάνετε, αλλά αδιαφορείτε για το αν το σπίτι του διπλανού σας απειλείται … κάνετε λάθος.

Σειρά έχει το δικό σας… μάλιστα γιατί το κάνατε άνετο και όμορφο !!!


από το Αγναντεύοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.