Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή Σωτήρη Κυριαζάτη στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για το επίδομα του ΟΓΑ

Επιστολή π. προέδρου Ομόνοιας σε Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο για το επίδομα ΟΓΑ
Οι όροι που τίθενται στην εγκύκλιο για το επίδομα του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες, προτρέπουν τον ξεριζωμό

Μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ομόνοιας, με τον Γ. Πρόεδρο της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά, τον Πρόεδρο του κόμματος ΜΕΓΚΑ Χριστάκη Κίτσιο, στη Θεσσαλονίκη με Υπουργούς και Υφυπουργούς και την επιστολή του Συλλόγου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, για τους ανεκπλήρωτους όρους που βάζουν στους Βορειοηπειρώτες, για να ξαναπάρουν το επίδομα του ΟΓΑ, που κόπηκε αδίκως, ο τέως Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας Σωτήρης Κυριαζάτης στέλνει μια άλλη επιστολή σε δύο αρμόδιους Υπουργούς.

Θα εισακούσει το Κέντρο στην αδικία που γίνεται ή θα περιπαίζει τους Βορειοηπειρώτες;

Προς τους κυρίους:
Τσακαλώτο Ευκλείδη, Υπουργό Οικονομικών
Kατρούγκαλο Γιώργο, Υπουργό Εργασίας και Πρόνοιας

ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμοι κύριοι,
Με συγχωρείτε για την ενόχληση.
Αισθάνομαι, όμως, την ανάγκη ν’ αναφέρω:
Σωστά γίνονται προσπάθειες για την επανόρθωση της αδικίας που έγινε απ’ τους προηγούμενους κόβοντας με το μαχαίρι, κάθετα, μη υπολογίζοντας κανέναν και υποτιμώνταςτους πάντες, το επίδομα του ΟΓΑ.
Με την προσπάθεια αυτή, που γίνεται, υλοποιείται μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Πάτρα. Ένδειξη συνέπειας λόγων και έργων, που πρέπει να χαρακτηρίζει τον καθέναν, αλλά ιδιαίτερα έναν πολιτικό ηγέτη. Έναν πολιτικό άντρα.
Όμως, οι όροι που τίθενται και ιδιαίτερα ο όρος για τη συνεχή παραμονή στην Ελλάδα, ανατρέπουν, αναιρούν την καλή πρόθεση. Δε διορθώνουν. Καταστρέφουν.

Το Ο.Γ.Α. δόθηκε το 1996 με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας  της Ελλάδας και των κομμάτων με τη λογική: «Για να μην κλείνουν οι πόρτες απ’ έξω και αδειάζει ο τόπος». Γι’ αυτό επιμέναμε και εισακουστήκαμε. Δόθηκε σε όλους. Με βάση την πεντάχρονη βίζα. Πόσο μάλλον τώρα που κατέχουν την ελληνική ταυτότητα και είναι και Έλληνες πολίτες. Και έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν.

Όμως, ο όρος που τίθεται στην εγκύκλιο της συνεχούς παραμονής στην Ελλάδα, επιδράει αντίθετα. Όχι μόνο που επωφελούνται ελάχιστοι με ελάχιστα, αλλά φέρνει σχίσμα. Μίσος, ζήλια και γκρίνιες. Το χειρότερο. Προτρέπει στον ξεριζωμό. Σπρώχνει να φύγουν. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για τον επανερχωμό κι όχι για τον ξεριζωμό.
Να πάρουν όλοι. Και η μαλέκω - Κυράνω απ’ το Ρουμαντζά, για να κρατάει το σπίτι ανοιχτό, να φυτεύει σκόρδα στον κήπο και να περιμένει τα εγγόνια της.

Αυτή πρέπει να ’ναι η μόνη θετική, για τον  τόπο, απόφαση. Όπως είναι θετική η μεγάλη αγγελία για την επανεργοποίηση των υποτροφιών για τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, που κακώς κόπηκαν το 2009. Είναι πνευματικός  πλούτος για τον τόπο. Και μαζί με την επαναχορήγηση του επιδόματος, δίνουν προοπτική και μέλλον σ’ αυτόν τον τόπο και κόσμο.
Σας εύχομαι υγεία και δύναμη για το καλό όλων. Και για μας.

Με εκτίμηση και σεβασμό
Πρώην Γεν. Πρόεδρος της Ομόνοιας
Σωτήρης Κυριαζάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.