Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Θα ταφούν ποτέ οι νεκροί Ήρωες του Έπους του 40 που ακόμη παραμένουν άταφοι; Από επιτροπές πήξαμε!

Συνεδρίαση  μια ακόμη Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας για τους άταφους  Πεσόντες Έλληνες Στρατιωτικούς του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου!
Από τις 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα, η δεύτερη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας με την συμμετοχή 12μελούς Αλβανικής αντιπροσωπείας.
Στην συνεδρίαση, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα εφαρμογής της συμφωνίας συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας του 2009, σχετικά με την αναζήτηση, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έπεσαν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-1941.
«Αίτημά δίκαιο, τόσο εθνικά όσο και ανθρωπιστικά η αναζήτηση, η εκταφή και ο ενταφιασμός των 7976 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών στη Βόρεια Ήπειρο κατά το έπος 1940, που στο σύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και  Εθνικής Άμυνας, ο τότε  βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης.
Ο κ. Βλαχογιάννης, επισημαίνει πως «στις 9/2/2009 υπεγράφη σχετική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, η οποία κυρώθηκε από την Αλβανική Βουλή  στις 26-3-2010.
Στην εν λόγω συμφωνία, προβλέπεται η κατασκευή στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.Από τότε μέχρι σήμερα, η μεικτή επιτροπή Ελλήνων – Αλβανών συνεδρίασε μόνο μια φορά, στις 23-4-2012, ενώ καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν δεν έχει υλοποιηθεί.
Σχόλιο: Απο επιτροπές πήξαμε αλλά από έργα δεν βλέπουμε ..Στοίχημα οι Αλβανοί πάλι θα τορπιλήσουν την συμφωνία
Σχόλιο Ε.Λ.Α: Δεν έχουμε παρά μόνο να συμφωνήσουμε με το σχόλιο του veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.