Σελίδες

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πέντε μήνες φυλακή στους συκοφάντες του προέδρου του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974» Νίκου Αργυρόπουλου

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, συζητήθηκε στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, που είχε υποβάλει από το έτος 2012 ο Νικόλαος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» κατά των:

- Παναγιώτη Αφάλη, Προέδρου του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
- Δημητρίου Σπανογιάννη, Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΔΥΚ 1974»
Δημητρίου Βλαστάρη, Αντιπροέδρου του Συλλόγου «ΕΛΔΥΚ 1974».


Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας (09:30 – 14:45) απεδείχθη ότι όλα όσα διέδιδαν οι τρείς κατηγορούμενοι σε βάρος του Ν. Αργυρόπουλου από το έτος 2012 ήταν ψέματα, που τα διέδιδαν με δόλο και με σκοπό να βλάψουν την Τιμή και την Υπόληψή του.

Συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι από το έτος 2012 με επιστολές τους σε Δημόσιες Αρχές, κρατικούς φορείς, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικά πρόσωπα, Συλλόγους, εφημερίδες, ιστολόγια, πλήθος κόσμου και με εκατοντάδες αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο, διέδιδαν πληροφορίες περί δήθεν:


- Χρηματισμού του Ν. Αργυρόπουλου με ποσά «500.000 – 2.000.000 €»,

- Ανυπαρξίας του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974»,

- Εξαπάτησης από τον Ν. Αργυρόπουλο Δημοσίων Αρχών, Κρατικών φορέων, Πολιτικών προσώπων, Συλλόγων, Εφημερίδων κ.λπ., με σκοπό να αποκομίσει ίδιον όφελος,

- Δωρεάν μετάβασης - επιστροφής και φιλοξενίας του στην Κύπρο με έξοδα του Ελληνικού και Κυπριακού Δημοσίου,

- Έκδοσης ταυτοτήτων νοσηλείας συμπολεμιστών του σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία,

- Ανάμιξής του στα εσωτερικά άλλων Συλλόγων,

- Ανέγερσης πλαστών μνημείων και συμμετοχής του σε ανέγερση πλαστών μνημείων,

- Αποκόμισης ιδίου οφέλους από συμμετοχή του σε διάφορες δραστηριότητες (ομιλίες, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εκπομπές κ.λπ.).

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είναι ένοχοι κατά το Κατηγορητήριο, διότι αν και γνώριζαν πως όλα αυτά ήταν ψέματα, εν τούτοις αυτοί τα διέδιδαν με δόλο και με σκοπό να βλάψουν την Τιμή, την Υπόληψη και γενικά την προσωπικότητα του Ν. Αργυρόπουλου, γι’ αυτό και επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στον καθένα, 
με τριετή αναστολή.

Αυτή η μήνυση ήταν ή πρώτη που εκδικάστηκε από τις πολλές που έχουν υποβληθεί εναντίον των Π. Αφάλη και Δ. Σπανογιάννη, επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση, από άλλους πολεμιστές υπέρ της Κύπρου, οι οποίοι ανήκουν σε άλλους Συλλόγους, αλλά έχουν πέσει και αυτοί θύματα συκοφαντίας από τους ίδιους συκοφάντες και αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Έτσι στις αρχές Ιουνίου 2018 εκδικάζονται άλλες δύο μηνύσεις, ενώ υπάρχει και συνέχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.