Σελίδες

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΡΤΑ

334 Κάτοικοι της ελληνικότατης Νάρτας και του Σβερνέτς με επικεφαλής τον έπαρχό τους κ Φρέντο Μπερμπέρη, υποδέχτηκαν θερμά χθες το μεσημέρι το κλιμάκιο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Χρήστο Κίτσιο.
Ήδη από τις τοπικές εκλογές του 2011, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής εντάχτηκαν μαζικά στο Κόμμα των Ελλήνων, δίνοντας συνολικά περίπου 450 ψήφους στο Κόμμα των Ελλήνων και βγάζοντας με το συνδυασμό του έναν σύμβουλο.

Σε κεντρικό καφενείο της κωμόπολης όπου έγινε η συνάντηση, ο δημογέροντας του Σβερνέτς κ. Γιώργης Σουμπάσης έθεσε στον κύριο Κίτσιο ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί το χωριό του εδώ και μερικά χρόνια: Είναι σε εξέλιξη στην Αυλώνα ένα δικαστήριο του χωριού κατά των πρωην ιδοκτητών Σέχαϊ, οι οποίοι με αμφιβόλου προελεύσεως έγγραφα  πήραν εδάφη απάνω στις εκτάσεις που οι άκτοικοι επωφελήθηκαν από το νόμο 7501.
Εντωμεταξύ κάτοικοι της Νάρτας έθεσαν επίμονα το θέμα της σύνταξης του ΟΓΑ στους υπερήλικες, το οποίο γι’ αυτούς είναι πολύ σημαντικό για την παραμονή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους που είναι πολύ μακριά από τον κεντρικό κορμό της μειονότητας. Έθεσαν παράλληλα και το θέμα του ελληνικού σχολείου, το οποίο στις συνθήκες που τα παιδιά τους πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα, να μπορέσουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να αναπτύξουν τον ελληνικό τους πολιτισμό.
Ο κύριος Κίτσιος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους  για την αμέριστη συμπαράστασή τους  στις τοπικές εκλογές, τόνισε ότι το Κόμμα των Ελλήνων για τα τρία θέματα που έθεσαν δίκαια οι κάτοικοι, τα οποία στηρίζει δυναμικά και ο έπαρχος, έχει τη δική του αποδοτική στρατηγική: «Όπου οι κάτοικοι προσπαθούν και διεκδικούν ομαδικά τις περιουσίες τους, εμείς προσφέρουμε βοήθεια με έγγραφα αρχείων, με νομική βοήθεια και γνωστοποίηση του θέματος.΄Οσο για το σχολείο, εμείς θα θέσουμε αμέσως στην κυβέρνηση το αίτημα ώστε από νέα χρονιά να τεθούν τα πρώτα βήματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στη Νάρτα».
Με τη βεβαιότητα για την πλήρη υποστήριξη των Ναρτιωτών και Σβερνετσιωτών προς το Κόμμα των Ελλήνων και την ωφέλιμη πολιτική που ακολουθεί για το καλό του Ελληνισμού, το κλιμάκιο του Κόμματος των Ελλήνων ξεκίνησε αμέσως τη διεργασία για την  επίλυση των θεμάτων για τα οποία ουδέποτε νοιάστηκε το πανμειονοτικό ΚΕΑΔ.
http://mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.