Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΦΘΟΝΟΥ ΜΠΡΙΑΜ!

του Π. Τσακίρη
Τελευταία στην Πάνω Δερόπολη εγκαινιάστηκαν, ο οδικός άξονας προς Σωτήρα, παρουσία του πρωθυπουργού, και αυτός που συνδέει το χωριό Λόγγο με το κεντρικό δίκτυο, με χρηματοδότηση του Β. Τάβου. Δύο Έλληνες Βουλευτές πολιτευόμενοι με αλβανικά κόμματα, αντίστοιχα ο Σ. Ξέρρας Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής του Δ.Κ. , και ο Βαγγέλης Τάβος ως πρωτίστως υπουργός Υγείας βουλευτής LSI, υλοποίησαν τις υποσχέσεις τους.
Τα site του χώρου, ιδίως το τοπικό ‘‘ΔΕΡΟΠΟΛΗ’’, μούγκα. Έχει αναλάβει εκστρατεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης με το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, το μιλιταρισμό, το πολεμόχαρο κατάντημα για εθνικά ανύπαρκτο θέμα. Τα άκρα είναι άδεια πιάτα. Δεν παράγουν έργο, δεν διακινούν ιδέες, παράγουν τη μιζέρια.
Ανεβάζοντας στροφές στον ‘‘πατριωτισμό’’, στο ομονοιοκεαδίτικο Ανώτατο Σοβιέτ, αποσκοπούν να χειραγωγήσουν το πατριωτικό εκλογικό κοινό του Βούρκου, Ριζών, Δελβίνου και Χιμάρας, να τον ψηφίσουν τις προσεχώς εκλογές, ψωμίζοντάς τον μια επιπλέον τετραετία, να διεκπεραιώσει το έργο του πουθενά, το ξεπούλημα και ερήμωση του τόπου.

Η πιο άθλια προπαγάνδα γκεμπελίστικη από το ομονοιοκεαδίτικου Ανωτάτου Σοβιέτ, εναντίον του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Ομονοιακα μηνύματα;! Κατασυκοφαντούν τους υποψηφίους βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, τα νέα παιδιά του τόπου, του μόχθου, των κοινών προσπαθειών με τους κατοίκους για την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν λόγω της πολιτικής και διοικητικής ανεπάρκειας των στελεχών της ομονοιοκεαδίτικης παρέας που κατέχουν πολιτική και τοπική εξουσία.
Του ηγέτη της άγονης ευφυΐας, Ντούλε, ποιο το έργο; Τα ορεινά χωριά κυρίως στις πέντε επαρχίες, ξεροσταλιάζουν για νερό, με ανύπαρκτο και μη προσβάσιμο οδικό δίκτυο – χωματόδρομους χείμαρρους, τα έργα ανάπτυξης αποτελούν όνειρο θερινής νυκτώς, υποθέσεις υφαρπαγής γαιών και λιβαδιών ομοεθνών από ετερογενείς συμμορίες αποτελούν ψιλά γράμματα για τον κ. Ντούλε.
Τι έγινε με το Ελληνικό σχολείο στους Αγ. Σαράντα;! Το οικόπεδο ντε;! Αυτό της Χιμάρας με τον ανειδίκευτο Μπρίγκο; Αντικατέστησε τη δημόσια Ελληνική Παιδεία με ΜΚΟ! Έκανε την μαυροπατρίδα εταιρεία εμπορικών συμφερόντων ρουφώντας πούρα αδιάφορα με επιχειρηματίες!
Τι σχέδια δαιμονικά θα εφαρμόσει για την παράταση πολιτικού του χρόνου;! Τον Καΐσι στο Αλύκου τον αποκεφάλισε το 2003, τον επανέφερε το 2011. Γιατί; Τι ξεπουλήσουν; Το Λούτσι των μνημείων για τα παλικάρια του Αλύκου, των υδραγωγείων, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το Σ.Κ., κλήρο, αλβανική κυβέρνηση τον έψησε στο φούρνο με πατάτες. Τώρα ποιόν; Τα πιόνια της αγραμματοσύνης, τα στρατιωτάκια του σχεδίου ύπαρξής του; Η επιδοτούμενη διάσπαση με Τάβο έληξε. Αυτή με Ξέρρα δεν μακροημέρευσε; Τώρα τι;!
Να επανέρθουμε στις ιστορίες με άφθονο μπριάμ με τόση πυκνότητα αμετροέπειας στα site, από τους βουρκαριανούς κυρίως. Το μπριάμ είναι ένα αρχοντικό, παραδοσιακό, φαγητό της περιοχής του Βούρκου και Ριζών. Μαγειρεύεται με ρύζι, μυρώνια, ανθούς, μοσχοτρίφυλλο, τυρόγαλο (ορό). Ψήνεται στη χόβολη στην πόρτα του φούρνου. Μοσχοβολούν οι ρούγες από τη μυρωδιά και λιμπίζεσαι τη νοστιμιά του. Είναι του σοφρά και της φιλόξενης γωνιάς τους. Τόσο φιλόξενης αγαθής και πατριωτικής παροιμιώδης χροιάς.
Αυτήν την αγαθότητα παραπλάνησε ο ‘‘ηγέτης’’. Θα ανεχθούν εκ νέου τον πουθενά στο Βούρκο και Ριζά ή θα ψάξουν να ορθώσουν ανάστημα, να αναδείξουν δικά τους παιδιά, μήπως πασχίσουν για οδικά δίκτυα, για την Παναγία την Κωσταρίτισσα, τη Λεσινίτσα, τη Μάλτσανη, τη Γριάσδανη, το Γιανιτσάτη, το Καρόκι, το Συρακάτι, Κακοδίκι, τη Δρόβιανη, και που αλλού. Μην σας παραπλανούν με τις γριφώδους ιστορίες τους. Ο Ντούλες είναι των παζαριών για την καρέκλα, της υποβάθμισης και οπισθοδρόμησης. Η Δερόπολη του έβγαλε προ πολλού κόκκινη κάρτα, του έδειξε το δρόμο του παραμυθά. Η εκ νέου διεκδίκηση της έδρας να ηγείται του ψηφοδελτίου στην Αυλώνα αποτελεί άμεση προσβολή, ταπείνωση για τον Ελληνισμό του χώρου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.