Σελίδες

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ «ΜΠΕΗΔΕΣ» ΣΤΗ ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η υπόθεση του τεκέ των Μπεκτασήδων στην Βραχογοραντζή Αργυροκάστρου, όπου "απόγονοι" των μπέηδων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διεκδικούν με ψεύτικα έγγραφα μεγάλη έκταση στην θέση Κερασιά. Όμως τώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εμφανίστηκαν και άλλοι «μπέηδες», προερχόμενοι από το Λιμπόχοβο, οι οποίοι με ψεύτικα στοιχεία, πλαστά ταπιά και ψευδείς μαρτυρίες, διεκδικούν τις ράχες της Βραχογοραντζής, τα λεγόμενα «Προσήλια».
Κλιμάκιο του Κόμματος των Ελλήνων ,με επικεφαλής τον πρόεδρό του,μόλις ενημερώθηκε γι΄ αυτό το γεγονός, κατέβηκε σύσσωμο στο χωριό, συναντήθηκε
με κάτοικους και άντλησε αρκετές πληροφορίες ότι οι πατροπαράδοτες εκτάσεις γύρω από το χωριό, όπως η Κερασιά και τα Προσήλια, έχουν βαλθεί στο στόχο αλβανών, φερόμενων ως πρωην ιδιοκτήτες και αν κάποια στιγμή πετύχουν το στόχο τους, το χωριό της Βραχογοραντζής κλείνεται σε έναν αδιάβλητο κλοιό από τον οποίο θα βγαίνουν πληρώνοντας χαράτσι. Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος τόνισε στους βραχογοραντζινούς τη σημασία που έχει ο αγώνας μας για την προάσπιση των περιουσιών μας και κυρίως η προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα στοιχεία και τεκμήρια ότι αυτός ο τόπος ανήκε στους προγόνους μας και σήμερα θα πρέπει να μείνει στην κυριότητά μας.
Για να αποκρούσουμε τέτοια φαινόμενα και να αποδείξουμε την ιστορική μας αλήθεια θα πρέπει όπωσδήποτε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι στις αποδείξεις και θα πρέπει να απαιτήσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση μεγαλύτερη αφοσίωση στον θέμα των ιδιοκτησιών,τόνισε ο κ. Κίτσιος.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ηλικιωμένων, κάποιοι αλβανοί είχαν νοικιάσει το 1943 κάποια χωράφια από τους Βραχογοραντζινούς και σήμερα οι απόγονοί τους έρχονται σαν ιδιοκτήτες στη γη όπου οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι οι κάτοικοι του χωριού.
http://megavima.gr

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.