Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Φουντώνει στην Αλβανία το ανθελληνικό παραλήρημα


Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 23ης Ιουνίου

Ένοπλοι πολίτες (!) σταματούν και κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αυτοκίνητα Ελλήνων, ενώ το κλίμα τρομοκρατίας εξαπλώνεται σ’ όλα τα χωριά της Βορείου Ηπείρου

• To ανθελληνικό παραλήρημα στην Αλβανία, φουντώνει και κορυφώνεται, όσο πλησιάζουν οι αλβανικές εκλογές της 23ης  Ιουνίου.
Και αυτό το παραλήρημα, φτάνει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού δεν είναι μόνο οι θεωρητικές ακραίες  εθνικιστικές κορώνες σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και ο συνδυασμός με το κλίμα της τρομοκρατίας, των κλοπών, αλλά και των δολοφονιών (δύο έγιναν πρόσφατα σε ελληνοχώρια της  Βορείου Ηπείρου, με κίνητρο τις  ληστείες).
Καταγγελίες…

Η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όσον αφορά στην ασφάλεια των Ελλήνων Μειονοτικών στην Αλβανία, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, που ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα. Καταγγέλλεται, και επίσημα από το ελληνικό κόμμα MEGA, που συμμετέχει εκλογικά στο δεξιό συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα,  ότι «στα καφενεία των ελληνικών χωριών  και στους κόμβους που οδηγούν σε αυτά,  εμφανίζονται κάποιοι άγνωστοι με όπλα και  κάνουν «φύλλο και φτερό» κάθε αυτοκίνητο Έλληνα, δηλώνοντας ότι ψάχνουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και εμπόρους ναρκωτικών». Ιδιαίτερα σοβαρή η καταγγελία, αλλά, δυστυχώς, δεν ξέρουμε τους λόγους, πέρασε απαρατήρητη και στην Αλβανία και στην Ελλάδα.
Τρομοκρατούν…
Το MEGA αναφέρει επίσης ότι «το κράτος αυτό δε νοιάζεται καθόλου για την επιβίωση των Ελλήνων σʼ αυτή την περιοχή, παρά μόνο αφήνει αδέσποτους τους εγκληματίες να τρομοκρατήσουν τους εναπομείναντες στα απόμακρα χωριά για να αδειάσει μια μέρα ολόκληρος  ο τόπος.
»Από την άλλη οι τοπικοί μας άρχοντες ασχολούνται με τα περί πολιτικής, με το ποιος Έλληνας είναι «δικός τους» και ποιος είναι των «άλλων», αντί να οργανώσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της περιοχής ή να απαιτήσουν συλλογικά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια. Εν τω μεταξύ οι βουλευτές μας στην αλβανική Βουλή δεν ανέφεραν ποτέ αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο και δε ζήτησαν ποτέ διευκρίνιση από την κυβέρνηση τι είναι αυτές οι ομάδες ένοπλων πολιτών που τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Πρωινός Λόγος 

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΡΟΠΟΛΗΣ" για τις ερχόμενες εκλογές.
    -Είναι μόνο για τους κάτοικους της ΔΡΟΠΟΛΗΣ
    -ΔΕΝ καταγράφεται κανένα προσωπικό σας στοιχείο λόγο GOOGLE
    -Ο Στόχος μας δεν είναι κομματικός άλλα Εθνικός (να δούμε που περίπου θα κινηθούμε)

    Σας ευχαριστούμε!!!!
    https://docs.google.com/forms/d/1kusf0nIr43HrThm_QrjRWG7a4xiuLdTpqktKLAkvpcs/viewform

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.